Pesto tökmaggal
Sokan szeretitek a pestot, ezért jó, ha van otthon egy tökös recept.
Hozzávalók
- 200 g Pepo Papa tökmag
- 140 g fokhagyma
- 40 g olívaolaj
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 4 g kenyérmorzsa
- Fél csokor petrezselyem
- Fél csokor bazsalikom
- 1 marék rukkola a többi zöldhöz mérten
- só
Hogyan készül?
- A fokhagymát és a tökmagot törjük össze és adjuk hozzá az olaj felét.
- A zöldeket vágjuk fel apróra és tegyük azt is a mozsárba. Döngöljük péppé az egészet, majd jöhet a parmezán, a morzsa és a só.Ha nem használjuk fel, akkor mindig úgy tegyük el, hogy egy vékony olajréteg fedje be.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.