nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Szoptatás alatti minta étrend

Ez az étrend nem kitalált, nem kimásoltuk valahonnan, hanem valósan tükrözi a szoptatás alatti, általunk megtervezett és megvalósított étkezési rendet. Ebből állítottunk össze nektek egy heti minta menüt, amiből ötletet is meríthettek. A tudatosan összeválogatott hozzávalókból egy minőségi és átgondolt menürendszert hoztunk létre. A terhesség előtt és közben sem voltak olyan élelmiszerek az étrendben, amik nagy mennyiségben tartalmaztak volna mesterséges kémiai anyagokat. Hiszünk benne, hogy a helyes és átgondolt táplálkozás elejét veheti azoknak a problémáknak és betegségeknek, amik mind az anyát, mind a babát veszélyeztetik.

Hogyan főzzek terhesség alatt?

Az alap, hogy eszünkbe se jusson diétázni. Te akarsz lenni a terhes Barbie?! Változatosan és egészségesen étkezz, és ebben támogasson a család is. Ahogy korábban is mondtam, minőséget kell vinnünk a főzésbe. Mindent a lehető legfrissebben fogyasszunk. Itt van pár főzési tanács terhesség alatt.

Terhesség, szoptatás és ételérzékenység – tünetek anyukán és a kisbabán

A várandósság során rengeteg változáson megy keresztül a női szervezet. Megváltoznak a hormonszintek, fokozódik a pajzsmirigy működése, a vérképzés, a tápanyagok raktározása, hogy csak néhányat említsünk. Mindez rengeteg tünetet okoz (fejfájás, szédülékenység, émelygés, gyomorégés, fáradékonyság, ingerlékenység, szaporább pulzus, fokozott izzadás stb.), amely a normál terhesség természetes velejárója. Ezen felül az immunrendszerünk működése is megváltozik. Ez szükséges ahhoz, hogy az anya szervezete a számára részben idegen magzatot ne támadja meg. Ezek a változások azonban a kórokozókkal szembeni védekezőképességet is gyengítik, és az autoimmun betegségek lefolyására is hatással vannak, némelyik tüneteit csökkentik, egyesekét azonban felerősítik. Tekintettel arra, hogy az allergia is immunmediált folyamat, az immunrendszer kóros működésére vezethető vissza, a már meglévő tünetek felerősödhetnek, illetve új érzékenységek is megjelenhetnek.

Terhes étkezés – Babaséf

A legfontosabb, hogy mivel kell szembenézned. A terhesség érzelmi ingadozásai és ezek csokoládéval való gyógykezelése értelemszerű lesz. Terhesség alatt mindig ennél, de közben hányingered is van. Máris elhíztam és nem fog szeretni a férjem! És még sorolhatnám, de leginkább azért izgulsz, hogy átlépd azt a határvonalat, amikortól már életképes magzatod van.

Amit a sóról tudni érdemes

Az utóbbi időkben egyre többet foglalkozik a média azzal, hogy túl sok sót fogyasztunk. Az ajánlott 2-5 gramm/nap 3-4 szeresét is képesek vagyunk elfogyasztani. A só fogyasztás közel áll a szenvedély betegséghez, hiszen először csak a vasárnapi húslevest sózzuk meg, majd szépen lassan minden fogást. Fokozatosan a rabjaivá válunk a só ízének, és a só okozta öröm érzethez. Hasonlóan, mint a cukornál, vagy a csokoládéhoz. Mielőtt azzal foglalkozunk, hogy mit tegyünk ellene, pár adalék a mai kor szellemében.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close