nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Majorannás kacsacomb, szilvaszósszal

1.4K
KERTÜNK
Sok zöldfűszert termesztek, hogy mindig gazdagon tudjam fűszerezni ételeimet. Nemcsak illatuk és zamatuk miatt, de viráguk miatt is hasznosak, melyeket tálaláskor is fel tudok használni. A tél beköszöntével szedjük le mind és fagyasztva vagy szárítva tároljuk be őket.

Majorannás kacsacomb, szilvaszósszal

Vitathatatlanul itt a szilvaszezon. Grillezett húsok közül a kacsát szeretjük párosítani a gyümölcs egyedi ízéhez. Egy friss majorannás ropogós kacsasült sok fokhagymával bármikor befér. Mellé egy testes vörös (bor) tökéletes választás.
Adag 4 személy

Hozzávalók

Majorannás kacsacomb

  • 4 db kacsacomb
  • 3 kávéskanál friss majoranna
  • 3 kávéskanál morzsolt majoranna
  • 1 db rozmaring ág
  • 2 db vöröshagyma (nagy fej)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4-6 db főznivaló burgonya

Szilvaszósz

  • 6 db szilva (felezett, mag nélküli)
  • 3 kávéskanál porcukor
  • 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csapott kávéskanál tortazselé

Hogyan készül?

  • Vegyünk elő két nagy méretű Weber csepptálcát. A kacsacombokat sózzuk meg és szórjuk meg a morzsolt majorannával mindkét oldalán. Fektessük bőrrel lefelé és tépkedjük rá a majoranna leveleit.
  • 220°C-ot célozzunk meg a gömbgrillben és a gázgrillben egyaránt. Alakítsunk ki indirekt zónát. Tegyük a zóna középére az egyik tálcát, úgy, hogy ne érjen a parázs fölé, majd rá a másikat merőlegesen. Süssük így 20 percig, majd cseréljük meg a két tálcát újabb 20 percre. A szellőzőket állítsuk félig zártra.
  • Vegyük le az alufóliát, tegyük egymás mellé a két tálcát, és süssük aranybarnára a kacsát (nyissunk ki minden szellőzőnyílást). A két nagy méretű csepptálca a Master-Touch gömbgrillt teljesen betölti, ezért figyeljünk oda, hogy a kacsa milyen tempóban sül. Forgassuk meg időnként, hogy ne ragadjon le a tálcába.
  • A szilvaszószhoz a szilvát szórjuk be porcukorral és fahéjjal, majd nagyon kevés vízzel főzzük meg. Botmixerrel pépesítjük, majd adjunk hozzá 1 csapot evőkanál tortazselét. Nem szabad túlfőzni. Igyekezzünk megőrizni a szilva ízét, és a savakat se tompítsuk cukorral.

Jegyzet

Ha szeretnénk fokozni az ízeket, akkor adjunk hozzá kedvenc BBQ szószunkból is.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: aszalt szilva, grill, kacsa, szárnyas
stiller tamás grill kacsa recept

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close