Házi pappardelle tökmagolajos spenótkrémmel, buggyantott tojással és bacon ropogóssal
A tavalyi spenót vetésünk utolsó adagját egy nagyon ízletes ételben szerettük volna viszontlátni. Elkezdtük átgondolni, hogy miket ültetünk a kertbe. Mi vált be tavaly és mi nem? Ehhez a kis csevegéshez nagyszerű társ egy csodás házi tészta étel.
Hozzávalók
- 3-4 marék friss spenót
- 1 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl zabtej
- 1 db lime leve
- Pepo Papa tökmagolaj ízlés szerint (minimum ajánlott mennyiség 2 evőkanál)⅚
- 3-4 adag pappardelle
- 4 db tojás (fejenként 1db) (a buggyantáshoz 1,5 liter ecetes víz, só, mustármag, babérlevél)
- 2 szelet bacon
Hogyan készül?
- A spenótkrémet már a történetben egyszer láthattátok. A vaj felett párolt spenótot üde zöld állapotban, a zabtejjel együtt krémesre turmixoljuk. Ízesítsük lime lével, sóval és tökmagolajjal. Nagyon fontos, hogy mindig csak kis adagokban adjuk hozzá a zabtejet, így érve el a krémes állagot. (ha nem használjuk fel egyből 1 hétig üvegbe zárva eláll.
- A buggyantott tojáshoz a gyöngyözően forrásban lévő vizet kanállal alaposan megkeverjük, hogy a közepén örvény keletkezzen. Ennek a közepébe ejtjük a tojást és hagyjuk, hogy a fehérje körbevegye a sárgáját. Amíg ez a folyamat tart addig hagyjuk mozgásban a tojást és ha szükséges akkor kanállal keverjük át a vizet ismét, hogy egyenletesen szép "kéreg" alakuljon ki.
- Tálalás előtt a tésztát kifőzzük és a kész krémmel összekeverjük.
- Tetejére kerül a buggyantott tojás és a külön megpirított bacon.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.