nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Házi pappardelle tökmagolajos spenótkrémmel, buggyantott tojással és bacon ropogóssal

2.1K

Házi pappardelle tökmagolajos spenótkrémmel, buggyantott tojással és bacon ropogóssal

A tavalyi spenót vetésünk utolsó adagját egy nagyon ízletes ételben szerettük volna viszontlátni. Elkezdtük átgondolni, hogy miket ültetünk a kertbe. Mi vált be tavaly és mi nem? Ehhez a kis csevegéshez nagyszerű társ egy csodás házi tészta étel.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 3-4 marék friss spenót
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dl zabtej
  • 1 db lime leve
  • Pepo Papa tökmagolaj ízlés szerint (minimum ajánlott mennyiség 2 evőkanál)⅚
  • 3-4 adag pappardelle
  • 4 db tojás (fejenként 1db) (a buggyantáshoz 1,5 liter ecetes víz, só, mustármag, babérlevél)
  • 2 szelet bacon

Hogyan készül?

  • A spenótkrémet már a történetben egyszer láthattátok. A vaj felett párolt spenótot üde zöld állapotban, a zabtejjel együtt krémesre turmixoljuk. Ízesítsük lime lével, sóval és tökmagolajjal. Nagyon fontos, hogy mindig csak kis adagokban adjuk hozzá a zabtejet, így érve el a krémes állagot. (ha nem használjuk fel egyből 1 hétig üvegbe zárva eláll.
  • A buggyantott tojáshoz a gyöngyözően forrásban lévő vizet kanállal alaposan megkeverjük, hogy a közepén örvény keletkezzen. Ennek a közepébe ejtjük a tojást és hagyjuk, hogy a fehérje körbevegye a sárgáját. Amíg ez a folyamat tart addig hagyjuk mozgásban a tojást és ha szükséges akkor kanállal keverjük át a vizet ismét, hogy egyenletesen szép "kéreg" alakuljon ki.
  • Tálalás előtt a tésztát kifőzzük és a kész krémmel összekeverjük.
  • Tetejére kerül a buggyantott tojás és a külön megpirított bacon.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: tészta
Keresőszó: pappardelle, spenót, tészta, tökmagolajos
pappardelle recept by stiller tamás

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close