Cukkinis Quiche
Itt az iskola és a cukkini is letermett az idei évre a kertemben. Az utolsókat hoztuk fel, amik méretűk miatt pont egy ízletes quiche alapanyagai lettek. A quiche-t kisebb méretben is el lehet készíteni. Igaz macerás, de milyen hálás lesz a gyerkőc, ha egy ilyet vihet magával tízóraira.
Hozzávalók
- 180 g vegyes cukkini kocka 0,5*0,5 (zöld és sárga)
- 3 szál újhagyma
- 100 g reszelt sajt (80 g edami + 20 g grana padano)
- 3 db "L"-es tojás felverve
- 200 g vegaföl vagy tejföl
- 8 szelet prémium bacon
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem
- 2 db bazsalikom ág
Tészta
- 300 g átszitált BL55 liszt (pásztói malom)
- 150 g lágy vaj
- 8 evőkanál jeges víz
- csipet só
Hogyan készül?
- Hevítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- A tészta hozzávalóit dagasztógépben dolgozzuk össze. A tésztát nyújtsuk korong alakúra és csomagoljuk be folpack fóliába. 30 percre tegyük a hűtőbe.
- Közben a bacont vágjuk kockákra és süssük meg. Szűrjük le és tegyük egy tálkába. A leszűrt zsíron süssük meg az újhagymát, majd kezdjük el párolni a cukkini kockát. Adjuk hozzá a petrezselymet, majd ha a cukkini kész húzzuk félre a tűzről.
- Vegyük ki a tésztát a hűtőből és nyújtsuk piteforma méretűre. A szélekre is jusson bőven tészta. Igyekezzünk pont kitölteni a formát, ne kelljen sokat levágni. A tészta széleit nyomkodjuk jól a formába és az aljába szúrjunk villával 3-4 centiméterenként. Így nem emelkedik meg és sütőbab sem kell.
- 180°-on kb 30 perc, kellemes világos barnára süssük. Lássuk, hogy meg van sütve a quiche alapja.
- A tojást keverjük össze a tejföllel, a zöldséggel, a baconnel és a sajtokkal. van, aki tejszínt használ, szerintem a tejföl jobb. Töltsük a masszát a kisült és kihűtött pite tésztánkba. Tetejére tegyünk bazsalikom leveleket és 190°C-on süssük amíg aranybarna nem lesz a teteje.
Jegyzet
Ha követed az instrukciókat, akkor biztosan nem lesz szalonnás a quiche-d.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.