nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Sajtleves

442

Sajtleves

Az én sajtlevesem!
A hétvégén új recepteken dolgoztam. Az őszi mélabú ellen akartam készíteni egy isteni sajtlevest, ami garantáltan átjárja minden porcikáját az embernek. Vitt az inspiráció és megszületett A Sajtleves.
Adag 2 személy

Hozzávalók

Két tányérhoz

  • 70 g hagyma apróra vágva
  • 40 g bacon felkockázva
  • 200 g tejszín
  • 120 g Comté sajt
  • 40 g Maasdamer sajt apróra vágva
  • 1 merőkanál alaplé
  • 2 kávéskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál petrezselyem apróra vágott
  • 1 evőkanál snidling apróra vágott

"Betét": Sajtos-Sonkás Tartine

  • 1 szelet kovászos kenyér vajazva
  • 2 szelet raclette sajt
  • 6-8 szem kék áfonya
  • 1 szelet serrano sonka

Hogyan készül?

  • A hagymát és a bacont kevés zsíron összepirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ez lesz az alap, amiben felolvasztjuk a sajtot.
  • A Comté-t apróra törjük és felolvasztjuk. A Maasdamer nem olvad könnyen, de most ez a lényeg, mert így minden falathoz jut egy kis rágható sajtdarab.
  • Keverjük el benne a mustárt és forraljunk rajta egyet. Húzzuk félre a tűzről és adjuk hozzá a zöld fűszereket és készítsük el a "betétet".
  • Egy szép vastag szelet kovászos kenyeret vajazzunk meg mindkét oldalán, majd forró serpenyőben süssük meg.
  • Egy hőálló edénybe két szelet raclette sajt közé tegyünk kék áfonyát és sütőben süssük, amíg összeolvad.

Jegyzet

Amint lehet megy az étlapomra. Brutális!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Leves
Keresőszó: comté, maasdamer, sajtleves, tartine

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close