nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Laskagombás csirkeragu leves

1.5K
Szeretem

Neked van olyan leves az életedben, ami felidéz egy emléket? Gyerekkor, esetleg egy sorsdöntő munkaebéd, vagy minden ősz egy új emlék. Én is így vagyok vele. Minden ősz más és a csirkeragu leves is új ízzel gazdagodik évente. Idén a laskagombára szavaztam. Ropogós, jellegzetes íz világú, illatos gomba, ami minden gomba erős ételt különlegessé tesz.

Laskagombás csirkeragu leves

Mondhatjuk, hogy szinte az egyik alaplevesünk a gulyás és a palóc után. Kellemesen fanyar, gazdag beltartalommal újra és újra a fazék közelébe csalja a család tagjait. Ha van rá módunk akkor friss kerti zöldségekkel készítsük el.
Adag 6 személy

Hozzávalók

  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 nagy fej hagyma (apróra vágott)
  • 1 egész csirkemell (kockára vágott)
  • 3-4 db burgonya (kb. 150 g)
  • 1-2 szál répa (szeletelt)
  • 2-3 szál gyökérpetrezselyem (szeletelt)
  • 400 g laskagomba (vékony cikk)
  • 2,5 l alaplé
  • 150 g 20%-os főzőtejszín
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 1 db lime
  • 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)

Hogyan készül?

  • A hagymát a kacsazsíron süssük üvegesre. Adjuk hozzá a csirkemellet és hagyjuk elfőni a hús levét. Öntsük fel alaplével és főzzük félkész állapotig.
  • Zöldségeljük be (gomba is) és főzzük készre.
  • Hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a mustáros tejszínt. Sózzuk és lime levével adjunk neki fanyar ízvilágot. A petrezselyem felét szórjuk bele a többit tálaláskor díszítésnek.

Jegyzet

Tipp: kellemes őszi leves, ami többféleképpen variálható kelbimbóval, borsóval, édesburgonyával, csipetkével esetleg más szárnyas húsokkal keverve (pl kacsa, fácán).
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Leves
Keresőszó: csirke, gomba, laskagomba, ragu, zöldséges
laskagombás csirkeragu leves by stiller tamás

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close