nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Rólam

SZIA. TAMÁS VAGYOK.

Kreatív séf & online marketing tanácsadó. Több mint 10 éve az online gasztronómiában és a médiában. Boldog szakácskönyv tulajdonos. Az Ovikert Program ötletgazdája.

A Chef a családban története.

A könyv írással egy időben fogtunk neki a Chef a családban weboldalam felújításának. Ez már a harmadik verzió 2009 óta. 350 receptre duzzadt fel az akkori tartalom és még kb. 200 volt/van leírva csak egy-egy mondatban. 2009-ben a számomra elérhető technikával és az akkoriban a „szerintem így jó” gasztrofotózással mohón vetettem bele magamat a tartalomgyártásba. Főztem lefotóztam, töltöttem. Finom volt, megettük másnak is tetszeni fog. Azóta sem változott az oldal célja, hogy kedvet kapjatok a főzéshez, hogy elindítsam az olvasóim azon az úton, hogyan találjanak ki saját recepteket. Természetesen minden alkalommal használható, hiteles tudást is hozzáadva. Szépek a képek, de ha a leírás kamu, akkor nincs értelme. A könyvet is úgy írtam, hogy ott volt a grill mellett a mérleg. Mindennek stimmelnie kell.

Szóval az akkori technikai szint emelése és a tanulni vágyás folyamatosan cél most is. Sorakoznak a könyvek, végeláthatatlan mennyiségű filmek, amiket fel akarok dolgozni, hogy jobb és jobb legyek. Még akkor is, ha ez sok időbe telik. Szereti a család a répatortát, de 1 hónapon keresztül… 🙂. Szünet kell az egyes ételek között, hogy friss inspirációval álljak neki az újabb tesztekhez. Így több hónap is lehet mire az amit olvastok működik majd a Ti konyhátokban is.

Előfordul még most is, hogy egy-egy megbízóm nem érti meg ezt a folyamatot. – Mit kell azon gondolkozni? Te séf vagy! – Igen, de a receptjeim egyfajta találmányok. Kevés találmányról hallottam, ami elsőre működött és nem volt mögötte több hónap vagy év. Arról a bizonyos szikráról pedig nehéz beszélni csak pár percben, amikor csak főzöl és visz magával az érzés ( a flow) és tudod, hogy ez most kurv@ jó lesz! Ezeket az inspirációkat nem lehet megerőszakolni, mert az olyan is lesz. Érezni lehet, hogy az étel beszél hozzád és azt csinálod, amit kér. Tudom kattant vagyok.

2022 van és kifutott a Chef a családban 3.0. A képen az én nagyon szilvásgombócom és csatolok egy linket, amin már megnézhetitek az új verziót. Szép lett, letisztult, abszolút elfér a világ gaszto weboldalai között és a jelenlegi legjobb rendszer működteti. Természetesen folyamatosan dolgozunk rajta és nagyon hálás leszek minden kritikáért.

A főzés a szenvedélyről szól, ami egy átlagos szemlélődő számára túlságosan is érzelmesnek tűnik.

Gordon Ramsay

Köszönöm!

… hogy itt vagy. Egy olyan hatalmas piacon keresgéled a jobbnál jobb recepteket, ahol még ott áll melletted egy több milliós tömeg. Nem vagyok könnyű helyzetben hiszen arra vállalkoztam, hogy annak a több millió embernek a 20%-a engem válasszon hetente. Pár segítőm van, de én állok veled szemben és az én szavaimat olvasod. Az én szellemiségemet érezheted minden sorban, nem egy ismeretlen újságíróét, aki napi 8 órában a csekkjeire gyűjt. Nem nézem le, de ez más. Másnak is indult és küzdök az álmaimért.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close