nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Grillezett csirke spenótos-aszalt szilvás bulgurral

863

Grillezett csirke spenótos-aszalt szilvás bulgurral

Egyszerű grill csirke kezdőknek szezonális körettel.
Adag 4 személy

Szükséges eszközök

  • Weber Master-Touch Premium E-5775
  • Weber Füstölő faforgács szárnyashúshoz
  • Weber grill csipesz
  • Weber iGrill maghőmérő
  • Kis méretű cspegtető tálca

Hozzávalók

  • 150 g bulgur
  • 450 g víz
  • 2 marék friss spenót
  • 8 darab aszalt szilva
  • 2 gerezd fokhagyma

Hogyan készül?

  • A csirkéket tartsuk hűtőben és hagyjuk, hogy a bőre megszáradjon. Kötözéssel formázzuk őket.
  • 3/4 kémény faszenet izzítsunk és alakítsunk ki indirekt zónát. Tegyük a rács közepére a csirkéket és süssük egy órát.
  • Csepegtető tálcába tegyük a vajat és a fűszereket némi sóval. Hagyjuk felolvadni a vajat, majd kenjük át vele a sült minden oldalát.
  • Nagyon könnyű túl sütni a csirkét ezért időnként mérjünk rá maghőmérővel, és ha elértük a 78-88°C maghő tartományt akkor gyakorlatilag készen vagyunk.
  • Tálalás előtt egy kevés faforgáccsal fűszerezzük tovább, majd ha a füst már elillant kenjük át újra a fűszeres vajjal.
  • A bulgurt tegyük kis méretű fazékba és öntsük fel a vízzel. Forraljuk fel a vizet, majd felére csökkentve a hőt főzzük tovább 12-15 percig sóval és egy gerezd fokhagymával. Lefedve hagyjuk, hogy a víz eltűnjön. Tegyük a forró bulgur tetejére a spenótot és keverjük vele össze. Ez a hő elég a spenótnak és pillanatok alatt összeesik, megpuhul. (A bébi spenótot nem szabad direkt pirítani, mert keserű lesz.) Daraboljunk bele aszalt szilvát és kész is van az ebéd.
Szerző: Stiller Tamás
Kalória: 450kcal
Fogás: Főétel
Keresőszó: aszalt szilva, bulgur, csirke, egészben sült, spenót
egészben grillezett csirke körettel

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon

A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close