Zellerkrémleves savanyított zöldséges krutonnal
Minden körülmények között is leves, leves, leves! A hétköznapi hideg estéken jól esik kanalazni egy tányér forró levest. Nemcsak folyadékot viszünk be, hanem hozzájutunk a napi tökmagolaj adagunkhoz és még jól is alszunk, hiszen nincs tele a hasunk nehéz falatokkal.
Hozzávalók
Zellerkrémleves
- 1 db nagy fej zeller
- 1 db közepes méretű burgonya
- 1 szál szárzeller
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 l víz
- 150 g vegaföl
- 1 db lime leve
- só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 4 evőkanál napraforgóolaj
Savanyított zöldség
- 2 evőkanál ánizsgyökér (apróra vágott)
- 2 evőkanál szárzeller
- 2 evőkanál lilahagyma
- só, lime
Tálaláshoz
- Pepo Papa tökmagolaj és pirított chiamag
Hogyan készül?
- Az apróra vágott zöldségeket vékonyan besózzuk és meglocsoljuk a lime levével.
- A zellert tisztítsuk meg, és a tiszta héjakat főzzük ki egy evőkanál sóval ízesített vízben (2l).
- A tisztított zellert, burgonyát vágjuk hasábra, majd a hevített olajon pirítsuk körbe. A fokhagymára csapjunk rá tenyérrel és dobjuk közé. Amint az alaplé felforrt öntsük fel vele a zöldségeket, hogy éppen elfedje a folyadék.
- Főzzük készre, majd botmixerrel pépesítsük. Külön tálban a vegafölt keverjük össze 1 merőkanálnyi félkész levessel, majd a keveréket öntsük vissza.
- Ízesítsük sóval, köménnyel és lime levével. Végeredményül egy kellemesen savas, tartalmas krémlevest kaptunk.
- A kovászos baguettet locsoljuk meg olívaolajjal és serpenyőben lassan pirítsuk meg. Tegyünk rá a savanyított zöldségekből és szervírozzuk.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.