nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Savanyított lilahagyma

1.1K

Savanyított lilahagyma

Az idei grillszezon időszámítása már a küszöbön és nagyon sok kezdő is várja már, hogy újra a kezébe vehesse a grill csipeszt és a hideg sört. Haladók számára is ajánljuk a savanyított lilahagyma receptünket. Sült kolbász, hot-dog, oldalas, burger, szegy nagyszerű kiegészítője lehet. Végtelenül egyszerű elkészíteni!
Adag 1 adag

Hozzávalók

  • 3 db közepes fej lilahagyma
  • 2 db lime
  • 1 kávéskanál mustármag
  • 1 db babérlevél

Hogyan készül?

  • A lilahagymát szeletelőn legyaluljuk egy tálba és besózzuk. Ügyelve arra, hogy csak annyi sót használjunk, ami kiszívja a lilahagyma levét.
  • Várjunk amíg a só elkezdi kiszívni a nedvességet, majd facsarjuk rá a két lime levét. Nyomjuk le a tál aljára a hagymát és ha szükséges adjunk még hozzá citromlevet. Nagyon fontos, hogy csak a szükséges mennyiségű savas közeg legyen a hagyma körül. Ennek az ízesítésen kívül az a dolga, hogy a hagyma színanyagát felhígítva beszínezze a teljes lilahagyma mennyiséget.
  • A mustármagot és az egy darab babérlevelet mozsárban törjünk össze. Akinek van kerti az jóval magasabb ízélményt tud elérni. Keverjük a fűszert a beindított lilahagymába és ismét nyomkodjuk le. Hagyjuk lefedve 3-4 órára vagy egész éjszakára.
  • Ha gyönyörűen beszínezte és kellemesen savas és sós a lilahagyma akkor zárjuk üvegbe és hűtőben tároljuk.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Köret
Keresőszó: grill
savanyított lilahagyma köret recep by stiller tamás

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close