nagy grillkönyv stiller tamás könyv

BBQ marhaoldalas

1.7K

BBQ marhaoldalas

A fermentált káposztánál ígértük, hogy leírjuk a szmókerben sült marhaoldalast. 4-5 napig tartottuk befűszerezve vákuumtasakban, majd kb. 120°C-on sütöttük és füstöltük puhulásig.
Szinte sütésre kész állapotban lehet már marhaoldalast vásárolni, így rögtön a fűszerezésről írunk.

Szükséges eszközök

  • Weber Smoke Mountain Cooker
  • Weber Brikett
  • Hickory Wood Chunks

Hozzávalók

RUB

  • 2 kávéskanál mustármag
  • 2 kávéskanál zöldbors
  • 1 kávéskanál koriander
  • 3 szem borókabogyó
  • fél kávéskanál fokhagymapor
  • 2 kávéskanál
  • 1 kávéskanál cukor

Hogyan készül?

  • Mozsárban finomra törjük a keveréket. Az oldalast dijoni mustárral vékonyan átkenjük és megszórjuk a friss rub-bal. Levákumozzuk és napokig érleljük.
  • Weber Smoke Mountain Cookerben egy teli (inkább púpos) kémény brikettet izzítottunk és Hickory Wood Chunks fadarabokat nedvesítettünk be.
  • 1,5 óra füstölés után bbq szószba fürdetve csomagoltuk be és hagytuk sülni, amíg egy hegyes kés át nem siklott rajta a csontig.
  • Kicsomagoláskor a keletkezett szaftot összekevertük BBQ szósszal és egy kis edényben addig forraltuk, amíg be nem sűrűsödött.

Jegyzet

Burgonyapürével, friss kerti salátával és csípős retek csírával tálaltuk.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: bbq, grill, marhahús, rub
bbq marhaoldalas és rub recept by stiller tamás

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close