nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Zellerkrémleves spárga fejekkel

1.1K

Zellerkrémleves spárga fejekkel

A hőség sokszor hozza magával azt az érzést, hogy az ember nem akar nehéz ételt enni. Itt a hétvége és kedvünk sincs túl sokat pepecselni a konyhában. Sokkal többet ér egy frissítő és jó ízű leves. A zellerkrémleves mellesleg hidegen is nagyon jó!
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 500 g zeller
  • kb. 3 dl alaplé
  • 1 köteg főtt spárga
  • 150 g vegaföl
  • só, lime

Tálaláshoz

  • pirított kenyérmorzsa
  • Pepo Papa tökmagolaj

Hogyan készül?

  • A zellert tisztítsuk meg és kockára vágva rövid lében főzzük meg.
  • Ha a spárgát nem akarjuk a levesbe turmixolni, akkor csak a fejeket készítsük elő.
  • Ha a zeller már puha botmixerrel pépesítsük le, majd hagyjuk kicsit lehűlni. Általában hőkiegyenlítést szokás végezni, ha tejfölt vagy mást keverünk bele, de ha hagyjuk a levest lehűlni akkor nem szükséges. Adjuk hozzá a vegafölt és botmixerrel turmixoljuk át újra.
  • Ízesítsük sóval és lime levével.

Jegyzet

Sokan szeretik a kenyérkockát a krémlevesben. Mi ezt úgy használtuk, hogy lemorzsoltuk a pirított kenyeret. Körbe locsoltuk tökmagolajjal és pár szépséges snidling virág szirommal is megdíszítettük.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Leves
Keresőszó: spárga, tökmagolaj, zeller, zellerkrémleves

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close