nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Tökmaglisztes rántott csirke

1.5K

Tökmaglisztes rántott csirke

Ki ne szeretné a rántott csirkét. Petrezselymes burgonyával ubi salival. Generációk nőttek fel rajta és valószínűleg még fog jó pár. Összeírtunk egy kisokost a sütéshez, reméljük hasznát veszitek.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 2-3 db tojás
  • 100 g kenyérliszt
  • 30 g Pepo Papa tökmagliszt
  • 100-150 g darált cornflakes

Hogyan készül?

  • Bundázáskor a combokat egy nylon tasakban is belisztezhetjük tál helyett. A teljes liszt mennyiséget tegyük bele, majd kettesével rakjuk bele a combokat. Óvatosan fújjunk bele, majd csavarjuk meg a zacskó száját, hogy jó lufis legyen. Rázzuk meg, hogy a combokat körbevegye a liszt.
  • A tojásokat ne tálban verjük fel, hanem tegyük egy pohárba és botmixerrel verjük fel. Akkor lesz tökéletes a művelet, ha a pohár méretre olyan mint a comb. Elég csak a csontos végénél fogva belelógatni a tojásba és a megemelkedő folyadék szint elvégzi a panírozás második lépését.
  • Fentiek után szinte – liszt és tojásmentes – tiszta kézzel tegyük át a combot a morzsába. Ez már lehet tálban és laza mozdulatokkal forgassuk át benne.
  • Az olajnak már ebben a pillanatban 160°C-osnak kell lennie, amit egy egyszerű konyhai maghőmérővel is le tudunk ellenőrizni. A panír akkor lesz ropogós, ha nem hagyjuk felázni a tojástól. Ezért panírozás után rögtön tegyük a forró olajba. (aki nagyon profi az sütés közben is mérheti a hús maghőjét, ami érje el a 90°C-ot)
  • Sütés után ne tálba, hanem rácsra kell tenni a rántott húst. Így az esetlegesen rajta maradt olajcseppek nem képeznek tócsát a sült alatt. Emellett tovább marad ropogós, ha így pihentetjük.
  • Ha kicsit később tálaljuk, akkor állítsuk a sütőt 70°C-ra és légkeveréses módba kapcsolva tartsuk melegen a csirkecombokat.
  • Ha rántott ételeket készítünk rizs, burgonya köret helyett inkább salátával fogyasszuk. Mintha Cézár salátát ennék, csak a kenyérkockák átvándoroltak a csirkére.
  • Utolsó és legfontosabb dolog. Nem a rántott ételekkel van az általános probléma, hanem a fogyasztásuk gyakoriságával. Ha mértékkel fogyasztjuk őket, akkor nem terheljük szervezetünket folyamatosan nehéz, zsíros ételekkel. Próbáljuk ki ezeket az ételeket sütőben sütve is.

Jegyzet

Rántott csirke készítésekor arra is kell figyelnünk, hogy jól válasszunk eszközöket az előkészületekhez. A másik, hogy az optimális hőfokon süssük a csirkét.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: csirkecomb, rántott csirke, tökmagliszt

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close