nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Göngyölt karaj szmókerben, párolt káposztával, hagymás burgonyával és mustáros jus-vel

822
TECHNIKA
Sokféle töltött hús van, de a legjobb, ami nincs túl bonyolítva. Egy egyszerű tojásos zöldfűszeres töltelék némi sonkával. Feltekerve, kötegelve és forró füstön megsütve igazán ínycsiklandó lesz. Igényel némi gyakorlottságot, de nyitott szeletbe is tölthetjük vagy csirkébe.

Göngyölt karaj szmókerben, párolt káposztával, hagymás burgonyával és mustáros jus-vel

A hétvégén alkottunk egy szép sültet, amit a szmókerben készítettünk el. A jó idő a kreatívitásunkat is meghozta és egy kiadós baráti beszélgetés közben szépen lassan elkészült hozzá minden. Csak ajánlani tudjuk ezt a programot.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 1 kg rövid karaj
  • 8 szelet parasztsonka

Fűszeres töltelék

  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4-5 ág kakukkfű
  • 1 ág borsikafű

Párolt káposzta (mi receptünk)

  • 1 kisebb fej lila káposzta
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/4 szál füstölt kolbász
  • cukor, verjus szirup
  • 1 db lime leve
  • köménymag (őrölva is)

Jus

  • 3 dl alaplé
  • 2 kávéskanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál magos mustár

Hogyan készül?

Göngyölt karaj

  • A sertés karajból vékony pengéjű kés segítségével terítsük ki.
  • Sózzuk borsozzuk majd fedjük be paraszt sonkával. A fűszeres tölteléknél arra figyeljünk, hogy kellemes krémes, de formálható legyen az állaga. Tegyünk adagokat a lefedett húsra, majd folpack fóliával lefedve rendezzük el rajta. Mindenhova jusson és mi sem leszünk maszatosak és kevesebbet ér a kezünk az ételhez.
  • Göngyöljük fel, majd kötözzük is meg.
  • 120°-ra izzított Smokey Mountain Cookerben süssük 74°C maghőig (kb. 3 óra). Füstöléshez egy adag Pork füstölőfa blendet használtunk.Közben van időnk a konyhában elkészíteni a párolt káposztát, a burgonyát és a jus-t.

Párolt káposzta

  • A kacszsíron megpároljuk először a hagymát a kolbásszal, majd jöhet a vékonyra szeletelt káposzta. Cukrozzuk és köménymaggal együtt párolni kezdjük.
  • Figyeljünk a vízre. Amikor puha lett a káposzta, köményezzük és a szép sav és édes balansz érdekében verjus sziruppal (vagy cukorral) és lime levével ízesítjük. Sózzuk és készen is vagyunk.

Jegyzet

Márton napra mentsétek el ezt a receptet.
 
Jó sütést kívánok!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: burgonya, karaj, párolt káposzta, rövid karaj, verjus
sertés karaj grillezve párolt káposztával by stiller tamás

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close