nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Szarvasburger fürjtojással

1.5K

Szarvasburger fürjtojással

Egy igazán különleges hamburgert készítettünk a héten. Általában véve ritkán látni tükörtojást sütni grillben, de a Weber kerámia lap most minden pillanatban segítségünkre volt.

Szükséges eszközök

  • Weber Pulse 2000

Hozzávalók

Hozzávalók 1 hamburgerhez

  • 200 g szarvasburger húspogácsa
  • 1 db fürjtojás
  • 1 db hamburger buci jó minőségű/házi
  • 1 adag lilahagymalekvár
  • 1 evőkanál somlekvár
  • 10 g grana padano sajt reszelve
  • vaj, só

Hogyan készül?

  • Hevítsük fel a grillt 250°C-ra. Gáz grillek esetében a melegítéskor már be lehet tenni a kerámia lapot. Gömbgrill használatakor először a rácsot hevítsük 20 percig, majd tegyük az indirekt zóna közepére a kerámia lapot.
  • Vékonyan dörzsöljük be olajjal a szarvashúst és kezdjük el sütni. Nekünk oldalanként 8-8 percet kért, de aki jól átsütve szereti a vadhúst az nyugodtan hagyja 10 percig.
  • Ha a húst megfordítottuk vágjuk félbe a bucit. Alapvetően egy télzáró burgernek szántuk és csupa finomság van a házi deliben. Nem is volt kérdés, hogy szarvasgombás vajjal kentük át mindkét oldalát. Vajas oldallal lefelé sütve gyönyörű pírt kap majd a bucink.
  • Ha már kész az alját kenjük meg vékonyan somlekvárral és tegyük rá a húst. Reszeljünk rá sajtot és amíg a fürjtojás megsül a kerámia lapon, addig hagyjuk nyitva.
  • Jöhet egy méretes evőkanál lilahagyma lekvár és a tükörtojás. Tegyük rá a pirult tetejét és készen is van ez a szépség.

Jegyzet

Igazi gourmet élmény! Jó étvágyat kívánunk!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Hambureger
Keresőszó: fürjtojás, szarvasburger

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close