nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Epres zsúrtorta

Ha már ilyen sok eprünk van akkor csináltam egy gyors zsúrtortát a hétvégén. Nem engedek a minőségből, ezért mindig 5 tojásos piskótát készítek ezekhez az édességekhez is.

Kacsacomb kolbász bőrébe töltve, kacsalével főtt, füstös-ecetes lencsefőzelékkel

Jól indult a hosszú hétvége: Kacsacomb kolbász bőrébe töltve, kacsalével főtt, füstös-ecetes lencsefőzelékkel.
A combról lefejtettem a bőrt és a csontokról a húst. A húst kutterben daraboltam fel úgy, hogy picit darabos legyen. Mozsárban törtem össze hozzá borókát, koriandert, köménymagot, mustármagot és szemes sót. A pépet körbetekertem a bőrével, majd fóliába tekerve 24 órán át a hűtőben tartottam. A csontokat tisztított zöldségvagdalékkal, barna cukorral addig főztem, amíg más csak 2 dl maradt az egy liter leves alapból. Üvegbe tettem és másnapra ahogy vártam szépen be is kocsonyásodott. Jó lesz a főzelékbe.

Citrus Bomba

Sokféle citromtortát kóstoltam már, de egyik sem volt igazán citromos és üdítő. Készítettem egy sajátot.
Citrus Bomba – Egy jó fekete mellé isteni! Minden cukiban lehetne ilyen.

Sajtleves

Az én sajtlevesem!
A hétvégén új recepteken dolgoztam. Az őszi mélabú ellen akartam készíteni egy isteni sajtlevest, ami garantáltan átjárja minden porcikáját az embernek. Vitt az inspiráció és megszületett A Sajtleves.

Citromkrémtorta

Jól indul a hét, ha van süti!
Kávéházi gyűjteményembe felvettem egy új citromkrémtortát. Kell még némi finomítás, de az irány jó. Igaz két nap kellett hozzá, de összeraktam.
Genovai piskótával, vajkaramella rétegekkel és mindent beborító lágy citromkrémmel, tetején égetett olasz meringue.
A genovai piskóta jóval keményebb, kifejezetten az ilyen „áztatós” réteges süteményekhez találták ki. Magába szívja a krémet, szirupot, de nem annyira, hogy utána szétcsússzon a mű.

15 perces tészta

Imádom a tésztát. A kenyér után ez a második, aminek mindig lennie kell otthon. Formázva, töltve, fagyasztva, de elérhető legyen. Pár évem már benne van egy olyan receptúrában, ami már megüt egy komoly színvonalat. Előfordul, hogy vásárolt tésztával főzök, de bármikor is készítsek a sajátomból egy ételt mindig érezzük, hogy nagyon nagy különbség van a kettő között. Ha másért nem is, minthogy én 24 tojásból készítem.

Téli rablóhús

Egy szép szűzpecsenyét előkészítünk. Leszedjük a felesleges zsírokat és befűszerezzük. Használhatjuk saját rub-unkat, vagy egy köményes fűszerkeveréket. Mivel a szűzpecsenye zsírtartalma nagyon alacsony napokig eltartható a hűtőben. Akár 5 napig is pácolható +3-5°C-on. Ennyi idő alatt a fűszer és a só alaposan bejárja a húst.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close