Epres zsúrtorta
Ha már ilyen sok eprünk van akkor csináltam egy gyors zsúrtortát a hétvégén. Nem engedek a minőségből, ezért mindig 5 tojásos piskótát készítek ezekhez az édességekhez is.
Hozzávalók
Piskótám
- 5 db hideg tojás sárgája & fehérje különválasztva
- 100 g cukor
- 100 g finomliszt átszitált
- kevés tej
- pici só
Hogyan készül?
- A sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük géppel, hogy szinte kivilágosodjon a keverék.
- A lisztet és a tojáshabot 3 adagra osztjuk. Első adag liszt-hab után pár óvatos keveréssel (ha kell pici tej hozzáadása után) sorban belekeverjük a további 2-2 adag lisztet és habot. Használjunk puha fejű műanyag spatulát a finom mozdulatokhoz.
- Mielőtt torta formába öntjük (21-22cm) győződjünk meg arról, hogy nincs a keverőtál alján se tojás, se cukor.
- 180°C-ra előmelegített sütőben süssük míg a teteje aranybarna nem lesz. Formában kihűtve hagyjuk pihenni. Nagyon fontos, hogy ne várjunk a sütőre. Mindig frissen kezdjük a piskóta sütését.
Jegyzet
Maga az eperhab elkészítése nem nagy kunszt. Az epret cikkekre vágjuk és porcukorral szórjuk meg. Hagyjuk, hogy ez sziruposra szívja, majd adjuk hozzá a felvert tejszínhabhoz. Nem baj, ha egy éjszakát pihen csak még finomabb lesz tőle. Ha túl sok eper szirup képződik azt használjuk a dekoráláshoz, vagy limonádéba.
Jó sütést kívánok!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.