Saját cukkinis marhahúsos rakott rigatoni
Nagy családi, saját cukkinis marhahúsos rakott rigatoni. Ettől fogunk majd ringatózni haha…
Hozzávalók
Hozzávalók 1 sütőtálhoz
- 600 g darált marhahús
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 200-250 g sárga és zöld cukkini csíkokra vágva
- 400 g főtt rigatoni tészta
- 1 konzerv Mutti paradicsom
- 6-8 szem koktélparadicsom
- 200 g mini mozzarella golyó
- sok-sok bazsalikom és parmezán
- Fokhagymás olívaolaj Bertoli Cucina darált fokhagymával elrakva
Bélés
- 50 g tejföl
- kenyérmorzsa
- 1 evőkanál pesto
Hogyan készül?
- A darált marhahúst hagymát átpirítjuk és hozzáadjuk a cukkinit. Pár perc múlva felöntjük a paradicsom konzervvel és hagyjuk, hogy elfőni a levét. Ne sajnáljuk a powert csavarjunk neki oda. Nem kell felette szobrozni, ráadásul le kell kicsit "kapnunk" a paradicsomot, hogy előcsalogassuk édeskés ízét. Ez persze nem egyenlő a leégetéssel. A levében megfő az étel, de a krémesre sült paradicsom fantasztikus ízt ad neki. Ha serpenyőben készíted, akkor válassz nagy átmérőjűt. Minél nagyobb felületen tudod ezt végezni, annál hamarabb leszel kész és lesz tökéletes a ragu.
- Egy sütőtálat kenjünk ki tejföllel és szórjunk ki morzsával. Én a saját kovászos kenyér morzsámat petrezselyemmel, tökmaggal, és olívaolajjal daráltam le és ezt használtam. Ti nyugodtan szórjátok ki bármilyen kenyérmorzsával és tegyetek random pesto pettyeket a tejfölbe. Ez a tejfölös bélés nekem nagyon tetszik és jó ízt ad az egésznek.
- Borítsátok rá a tésztát, majd erre a ragut. A tetejére jöhetnek a mozzarella golyók, a koktél paradicsom és locsoljátok meg fokhagymás olívaolajjal. (ebből én rendszeresen tartok)
- 230°C-os sütőben süssük össze, amíg a mozzarella kicsi szint kap.
- Locsoljátok meg újabb adag fokhagymás olívaolajjal és jöhet a sok-sok bazsalikom levél és a parmezán.
Jegyzet
Ha nem marhahússal szeretnéd elkészíteni, akkor ajánlom a lazacot. Tálaláskor kapribogyóval kínáld.
Jó étvágyat!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.