nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Téli rablóhús

510

Téli rablóhús

Egy szép szűzpecsenyét előkészítünk. Leszedjük a felesleges zsírokat és befűszerezzük. Használhatjuk saját rub-unkat, vagy egy köményes fűszerkeveréket. Mivel a szűzpecsenye zsírtartalma nagyon alacsony napokig eltartható a hűtőben. Akár 5 napig is pácolható +3-5°C-on. Ennyi idő alatt a fűszer és a só alaposan bejárja a húst.

Hozzávalók

Hozzávalók 2-3 személyre

  • 1 db szűzpecsenye
  • 200 g házi füstölt kolbász
  • 3 db saslik hagyma
  • 2 kávéskanál rub

Mártogatós

  • 100 g tejföl
  • 50 g magos mustár
  • 6-8 g porcukor
  • 2 kávéskanál Worcester szósz
  • só, bors

Hogyan készül?

  • Szeleteljük fel a szűzpecsenyét ujjnyi vastag darabokra. Vágjunk hozzá ugyanennyi kolbászt és negyedeljük fel a hagymát.
  • Bambusz pálcára tűzve tegyük a faszén parázs fölé. Ne legyen nagyon szoros, had érje mindenhol a parázs füst.
  • Süssük alaposan körbe, de ha nem szeretnénk túlsütni a szűzpecsenyét, akkor egy szeletet hagyjunk ki és tegyük magában a rácsra. Ez lesz a jutalomfalat, amiért jól dolgoztunk.
  • Amíg kipiheni magát keverjük ki a mártogatóst.

Jegyzet

Kovászos kenyérrel, savanyú uborkával az igazi.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Egytálétel
Keresőszó: rablóhús, szűzpecsenye, téli

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close