Kolbászos, káposztás füstölt karaj lencsével
Hozzávalók
- 1 evőkanál sertészsír
- 2 szelet füstölt kolozsvári szalonna
- 1 csokor újhagyma
- 100 g fekete lencse
- 100 g vörös lencse
- 50 g répa (lencse méretűre vágva)
- 50 g zellere (lencse méretűre vágva)
- 7 dl alaplé (füstölt bordaporc, hagyma, kakukkfű)
- 2-3 evőkanál BBQ szósz
- 30 g vaj
- 1/2 kávéskanál őrölt kömény
- 1/2 kávéskanál asztali só
- 1 csokor petrezselyem
Hogyan készül?
- A zsíron futtassuk meg a hagymát a szalonnával.
- Forgassuk át a hagymás zsírban a lencsét, majd öntsük fel a 7 dl alaplével. Zöldségeljük be és főzzük készre.
- Amikor a lencse már puha adjuk hozzá a vajat és a BBQ szószt.
- Szórjuk meg vágott petrezselyemmel, köményezzük, sózzuk és fél óra pihentetés után tálaljuk.
Jegyzet
Mi már túl vagyunk a lencsén, s mivel nagyon finom lett holnap is jól belakunk belőle. Biztos, mi biztos.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.