Go Back
Print
Recipe Image
Jegyzet
Smaller
Normal
Larger
Kolbászos, káposztás füstölt karaj lencsével
Hozzávalók
1
evőkanál
sertészsír
2
szelet
füstölt kolozsvári szalonna
1
csokor
újhagyma
100
g
fekete lencse
100
g
vörös lencse
50
g
répa
(lencse méretűre vágva)
50
g
zellere
(lencse méretűre vágva)
7
dl
alaplé
(füstölt bordaporc, hagyma, kakukkfű)
2-3
evőkanál
BBQ szósz
30
g
vaj
1/2
kávéskanál
őrölt kömény
1/2
kávéskanál
asztali só
1
csokor
petrezselyem
Hogyan készül?
A zsíron futtassuk meg a hagymát a szalonnával.
Forgassuk át a hagymás zsírban a lencsét, majd öntsük fel a 7 dl alaplével. Zöldségeljük be és főzzük készre.
Amikor a lencse már puha adjuk hozzá a vajat és a BBQ szószt.
Szórjuk meg vágott petrezselyemmel, köményezzük, sózzuk és fél óra pihentetés után tálaljuk.
Jegyzet
Mi már túl vagyunk a lencsén, s mivel nagyon finom lett holnap is jól belakunk belőle. Biztos, mi biztos.
Szerző:
Stiller Tamás
Fogás:
Főétel
Keresőszó:
füstölt karaj, káposztás, kolbászos, lencse