Színes kelbimbó saláta, dióval és tökmaggal
Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál színes sárgarépa
- fél db közepes méretű cékla
- 8 db kelbimbó
- 2 evőkanál paraszt sonka
- 3 evőkanál kukorica olaj (vagy napraforgó)
- 4 db pirított dió
- balzsamos ecetes krém
- 2 evőkanál vaj
- só, szegfűbors
- 2 evőkanál pirított, zúzott Pepo Papa tökmag
Hogyan készül?
- A répát tisztítsuk meg és szeletelővel vágjuk karikákra. A céklát vágjuk kis méretű kockákra. A kelbimbó első levélkéit szedjük le.
- Pároló edényben forraljunk vizet, sózzuk meg és tegyük bele a szegfűborsot. A pároló kosárba rendezzük el a zöldségeket. Fedjük le és 7 percig közepes láng felett pároljuk. (ha kész hideg vízzel sokkoljuk, hogy megtartsa a színét)A céklát kezdjük el lassan megsütni az olajon. Kóstoljuk meg és ha már puha akkor adjuk hozzá a paraszt sonkát. Fél percig pirítsuk együtt, majd szedjük ki egy papírtörlőre.
- A meleg serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Szedjük bele a megfőtt zöldséget és forgassuk össze a tökmag morzsával.
Jegyzet
Tálaljuk. Rendezzük el a tányérban a zöldségeket. A tetejére jöhet a céklás sonka. Morzsoljuk rá a diót és vékonyan csíkozzuk meg a balzsamos krémmel.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.