nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Grillezett tarja szendvics

1.5K

Grillezett tarja szendvics

Az utolsó hét a medvehagyma szezonban és erre kitaláltunk egy remek és bőséges grill szendvics fogást.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 4 szelet sertés tarja
  • 4 db cibatta
  • 2 cső főtt kukorica
  • 120-150 g vegyes saláta keverék
  • 4 evőkanál ajvár
  • 8-10 db medvehagyma levél
  • Remoulade mártás konyhakész

Hogyan készül?

  • Hevítsük fel a grillt 230-250°C-ra. A sütést indirekt zónában fejezzük majd be, ezért erre a faszenesek készüljenek fel.
  • Fűszerezzük be a húsokat sóval, borssal vagy kedvenc rubunkkal. Hagyjuk így 30 percig, majd sütés előtt ecsettel kenjük át vékonyan olajjal.
  • Tegyük a rácsra és süssük meg mindkét oldalát. Nyitott fedél mellett dolgozzunk és a hús mellett a kukoricákat is elkészíthetjük.Kenjük meg ajvárral az egyik oldalát és szórjuk meg vágott medvehagymalevéllel.
    Helyezzük át indirekt zónába. Gáz és elektromos grillek esetén kapcsoljuk le a hőforrást a rács alatt, és csak egy zóna segítségével tartsuk 160°C-on a grillt. Faszenes grillben oda mozgatjuk a húst ahol nincs a rács alatt parázs. A fedelet forgassuk el úgy, hogy a kémény nyílás a parázs és a hús között legyen. Mindkét esetben csepptálcába tegyük a húsokat és úgy süssük készre.
  • Melegítsük át a félbevágott ciabattákat. Tegyünk bele salátát és egy kevés remoulade mártást. Tegyük bele a húst és még egy adag salátát és mártást. Zárjuk le és a sült kukoricával kínáljuk.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Szendvics
Keresőszó: grillezett, szendvics, tarjás

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close