nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Tökmagos zöldséges gersli

1.1K

Tökmagos zöldséges gersli

A gersli vagy árpagyöngy az utóbbi 5 évben kifurakodta magát a hurkából és egyéb rakott ételekből. Főszereplője lett leveseknek és egytálételeknek is. Ruganyossága és egyedi íze miatt nagyon jó rizs alternatíva.
Adag 2 személy

Hozzávalók

  • 200 g gersli
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 1 nagy fej cékla (olaj és só a sütéshez)
  • 1 szál répa
  • 1/4 rész kápia paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g vaj
  • 2 dl görög joghurt
  • vadsaláta

Hogyan készül?

  • A céklát hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Locsoljuk meg olajjal és sózzuk meg. Tegyük sütőpapírozott tepsibe és 225°C-on, grill módban süssük 20 percig.
  • Közben a megmosott gerslit egy fazékba tesszük. Mutatóujjunkkal megérintjük a gerslit miközben elkezdjük ráönteni az alaplevet (vagy vizet). Ha a folyadékszint eléri az első ujjpercünket akkor ki is mértük a főzéshez szükséges folyadékot. Közepes lángon fedő alatt főzzük készre.
  • A répát tisztítsuk meg és vágjuk szép karikákra. A petrezselymet és a kápia paprikát vágjuk egészen apróra.
  • Amikor a gersli már majdnem felvette az összes levet adjuk hozzá a répát és főzzük roppanósra. Amint a répa elkészült jöhet bele a vaj és az apróra vágott zöldség.
  • A céklát szedjük át egy tányérba és kezdjünk tálalni.

Jegyzet

A kellemesen leveses és ízes gerslire tegyünk pár kanál cékla kockát és egy nagy kanál görög joghurtot. Végül tökmagot és egy csipet vadsalátát, ami jelen esetben tyúkhúr. Rendkívül egészséges és ebben a formában még most kezd elterjedni. Érdemes felfedezni és szinte minden kertben vagy udvarban megtalálható.
 
Jó étvágyat kívánunk!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Egytálétel
Keresőszó: gersli, tökmagos, zöldséges
gersli recept by stiller tamás

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close