nagy grillkönyv stiller tamás könyv

10 perces túrókrém szilva jammel

1.4K
Egyszerű!

Gyors, könnyű és nagyon finom. A lágy tejszínhabos túrókrém, friss szilva dzsemmel együtt verhetetlen páros. Ne hagyd ki!

10 perces túrókrém szilva jammel

Ismerős az érzés, amikor az ebéd végén azt érezzük, "jó lett volna valami desszert a végére", de nem volt rá időnk. Ennek most vége és megmutatom, hogy kedvenc retró édességemet én hogyan készítem el a családnak. Egy kis előkészület kell hozzá és némi ízes házi hozzávaló teszik ezt a túrókrémet felejthetetlen desszerté.
Adag 3 adag

Hozzávalók

  • 250 g túró (hideg)
  • 170 g habtejszín (3°C-os)
  • 1 tasak Bourbon vaníliás cukor
  • 30 g darált keksz
  • 30 ml levendula szörp (vagy más gyümölcsszörp)
  • 20 g szilva jam / adag (vagy más a szörphöz illő jam)
  • 1 db lime

Hogyan készül?

  • Reszeljük le a lime héját egy sütőpapír darabra.
  • Reszeljük le a lime héját egy sütőpapír darabra.
  • A túrót villával törjük össze, majd keverjük el benne a cukrot, pár csepp lime levet és a tejszínhabot.
  • A darált kekszet keverjük össze a levendula szörppel és tegyünk egyforma adagokat a pohár aljára, amiben kínáljuk majd.
  • Töltsük a túrókrémet habzsákba és tegyük a poharakat mérlegre. Nyomjunk a kekszre egyforma mennyiséget úgy, hogy középen hagyjuk egy kis helyet a jamnek.
  • A jamet tálban keverjük elő habverővel, majd tegyünk a krém közepébe egy-egy adagot. A túrókrém széleit díszítsük a lime reszelt héjával.

Jegyzet

Biztos, hogy ez lesz a család őszi kedvenc desszertje.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Desszert
Keresőszó: gyümölcsös, szilva, túró

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close