Fokhagymásan pácolt csontos sertés hosszú karaj, faszén felett sütve
Ha sertés karajról van szó akkor nem is kérdés, hogy mi a csontos hosszú karajra szavazunk. Egy szépen tagolt hosszú karaj nagyon ízletes tud lenni direkt sütés után. Ráadásul a csont melletti hús "rágcsálása" az élet apró grill örömei közé tartoznak.Nemcsak hétvégére, de hétköznapra is jó ötlet a grillezett karaj. Szendvicsbe tömve, saláta mellé vagy frissen, sült burgonyával.
Hozzávalók
- 4 szelet csontos hosszú karaj
- 1,5-2 dl olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
Hogyan készül?
- A reszelt fokhagymát olajba áztatjuk és sóval borssal keverjük össze.
- 2-3 napig állni hagyjuk és az olajjal alaposan átkenjük a húst.
- A visszamaradt fokhagymát újra fel lehet önteni, de fontos, hogy direkt sütés esetén ne kerüljön a húsra, mert megéghet.
- A frissen felöntött fokhagymás páccal grillezés után át lehet kenni a húst. Így frissebb és erősebb ízt kapunk, ha szeretnénk még fokozni.
Jegyzet
A fokhagymás pácba tehetünk paprika pelyhet, hagymát, BBQ szószt, alma- vagy ananászlevet is. Kísérletezzünk bátran.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.