nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Fokhagymásan pácolt csontos sertés hosszú karaj, faszén felett sütve

676

Fokhagymásan pácolt csontos sertés hosszú karaj, faszén felett sütve

Ha sertés karajról van szó akkor nem is kérdés, hogy mi a csontos hosszú karajra szavazunk. Egy szépen tagolt hosszú karaj nagyon ízletes tud lenni direkt sütés után. Ráadásul a csont melletti hús "rágcsálása" az élet apró grill örömei közé tartoznak.
Nemcsak hétvégére, de hétköznapra is jó ötlet a grillezett karaj. Szendvicsbe tömve, saláta mellé vagy frissen, sült burgonyával.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 4 szelet csontos hosszú karaj
  • 1,5-2 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Hogyan készül?

  • A reszelt fokhagymát olajba áztatjuk és sóval borssal keverjük össze.
  • 2-3 napig állni hagyjuk és az olajjal alaposan átkenjük a húst.
  • A visszamaradt fokhagymát újra fel lehet önteni, de fontos, hogy direkt sütés esetén ne kerüljön a húsra, mert megéghet.
  • A frissen felöntött fokhagymás páccal grillezés után át lehet kenni a húst. Így frissebb és erősebb ízt kapunk, ha szeretnénk még fokozni.

Jegyzet

A fokhagymás pácba tehetünk paprika pelyhet, hagymát, BBQ szószt, alma- vagy ananászlevet is. Kísérletezzünk bátran.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Keresőszó: csontos sertés hosszú karaj, faszén, fokhagymás pác, grill
pácolt karaj szeletek faszenes grillen sütve

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close