Brie sajtos ribeye szendvics
Újabban elragad minket az őrület és egymásra halmozzuk az élvezeteket. Így jutottunk el egy sima sajtos szendvicstől a steak-es, kukoricás sajtos szendvicshez.
Szükséges eszközök
- Weber Master-Touch
- Steaksütő rács
Hozzávalók
Hozzávalók 2 szendvicshez
- 1 szelet ribeye kb. 200 g
- 80 g brie sajt
- 3-3 evőkanál főtt kukorica
- 1 csokor snidling
- 2 szelet kovászos kenyér
- vaj, só
- kacsazsír, fűszerek
Hogyan készül?
- Hevítsünk fél kémény faszenet, majd borítsuk a grill közepébe. Tegyük fölé a steaksütő rácsot és nyitott fedél mellett hagyjuk felforrósodni. (gáz grillben a legmagasabb fokozaton végezzük a folyamatot)
- Célszerű sütés előtt 1 órával a konyhapulton hagyni a steaket, hogy ne legyen sütéskor hűtő hideg. Kenjük be a hús mindkét oldalát olvasztott kacsazsírral, majd fűszerezzük meg. Tegyük a forró rácsra és süssük 1 percig. Fordítsuk meg és a "szűz" oldalát is süssük 1 percig. Ezt a kört még egyszer ismételjük meg, majd húzzuk indirekt zónába. Szúrjunk bele maghőmérőt és hozzuk fel 59°C maghőig. Tegyünk be mellé egy kisméretű csepptálcát, ebben fogjuk majd pihentetni a húst sütés után.
- Vajazzuk meg a kenyér szelet egyik oldalát és pirítsuk meg a rácson. A felénk néző oldalára tegyünk brie sajt szeleteket.
- A húst pihentetés után szeleteljük fel és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a kukoricát és könnyed mozdulatokkal mozgassuk át, hogy a szaft bejárja a kukoricát. Dobálhatunk közé késhegynyi vajdarabokat, hogy még gazdagabb ízeket kapjunk.
- Tegyük ezt a mixet a pirult brie sajtos kenyérszeletre. Szórjunk rá aprított snidlinget és élvezzük.
Jegyzet
Reméljük kedvet kaptatok hozzá! Jó étvágyat kívánunk!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.