nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Tojásos nokedli

1.9K
ARÁNYOK

Amikor speciális összetételű lisztet használunk, amiben sok a rost, akkor a legfontosabb tényező az idő. Amikor a folyékony hozzávalókat hozzáadjuk mindig várjunk, hogy reagál a liszt ezekre. 5-10 perc múltán, de fél órával később is más állagot kaphatunk. Legyünk türelmesek, nehogy a kukában kössön ki az étel.

Tojásos nokedli

Adag 2 személy

Hozzávalók

Nokedli receptúra

  • 60 g KATUSFODD lisztkeverék
  • 1 db "XL"-es tojás
  • 1 db "XL"-es tojás sárgája
  • 4 ml 3,5%-os tej
  • 2 ml prémium olíva olaj

További hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 30 g parasztsonka
  • 50 g kovászos uborka
  • 150 g görög joghurt
  • 6 g fokhagyma
  • petrezselyem és bazsalikom
  • 6 ml étolaj

Hogyan készül?

  • A kikevert nokedli tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A megfőtt nokedlit szűrőben lecsepegtetjük.
  • Nagy méretű serpenyőben olajat hevítünk és enyhén megpirítjuk a felaprított paraszt sonkát. Ráborítjuk a nokedlit és átmozgatjuk a zsíradék felett odafigyelve, hogy ne tapadjon le.
  • A tojásokat felverjük és a nokedlire öntjük. Ne süssük szárazra a tijást, hanem közepes hőfokon keverjük össze és hagyjuk összemelegedni, mint egy carbonárát.
  • A kovászos uborkát vágjuk apróra, csepegtessük le és tegyük a joghurtba. Természetesen többet is felhasználhatunk.Reszeljük bele a fokhagymát és kóstoljuk meg megfelelő-e ízlésünknek.

Jegyzet

Tálaljuk az ételt melegében a hűs tzatzikivel.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Egytálétel
Keresőszó: katusfood, magyaros, nokedli, tojásos

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close