Tojásos nokedli
Hozzávalók
Nokedli receptúra
- 60 g KATUSFODD lisztkeverék
- 1 db "XL"-es tojás
- 1 db "XL"-es tojás sárgája
- 4 ml 3,5%-os tej
- 2 ml prémium olíva olaj
További hozzávalók
- 2 db tojás
- 30 g parasztsonka
- 50 g kovászos uborka
- 150 g görög joghurt
- 6 g fokhagyma
- petrezselyem és bazsalikom
- 6 ml étolaj
Hogyan készül?
- A kikevert nokedli tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A megfőtt nokedlit szűrőben lecsepegtetjük.
- Nagy méretű serpenyőben olajat hevítünk és enyhén megpirítjuk a felaprított paraszt sonkát. Ráborítjuk a nokedlit és átmozgatjuk a zsíradék felett odafigyelve, hogy ne tapadjon le.
- A tojásokat felverjük és a nokedlire öntjük. Ne süssük szárazra a tijást, hanem közepes hőfokon keverjük össze és hagyjuk összemelegedni, mint egy carbonárát.
- A kovászos uborkát vágjuk apróra, csepegtessük le és tegyük a joghurtba. Természetesen többet is felhasználhatunk.Reszeljük bele a fokhagymát és kóstoljuk meg megfelelő-e ízlésünknek.
Jegyzet
Tálaljuk az ételt melegében a hűs tzatzikivel.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.