Sütőtök krémleves prosciuttoval
Elébe mentünk az idei sütőtök szezonnak és már itt is az idei, megújult receptünk. Üdítő tud lenni ezeken a zord esős napokon. Készítsétek szeretettel.
Hozzávalók
- 500 g sütőtök
- 2-3 evőkanál olaj
- só
- 1 evőkanál vaj
- 2-3 dl zabtej
- 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
- 1 nagy evőkanál sült paprika krém (vagy ajvár)
- 1 db lime leve
- 3-4 szelet prosciutto
- Pepo Papa tökmagolaj
Hogyan készül?
- A sütőtököt hámozzuk, kimagozzuk és dió méretű kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk olajjal és sózzuk. Sütőpapíron 225°C-os sütőben megsütjük. Ne dobjuk el a tepsit, tegyük a papírra a prosciutto szeleteket és süssük meg őket. Csak éppen legyenek pirultak.
- Turmixgépbe tesszük és ráöntjük a zabtejet, majd beletesszük a petrezselymet. Alaposan lepépesítjük, ha igényel még zabtejet, akkor állítsuk be a sűrűséget ízlésünk szerint.
- Ízesítsük paprika krémmel. Faszén felett sült kápia paprika krémet használtunk hozzá, de jó az ajvár is. Ezek bármikor elővehetők még egy jó szendvicshez is. A sütőtök édességét lime levével tompítjuk és persze sózzuk is kóstolás után.
Jegyzet
Tálaláskor a rusztikusan darabolt prosciutto szeletekkel kínáljuk és egy nagy evőkanál Pepo Papa tökmagolajjal.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.