nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Mascarponés sütőtökkrém verjus-vel, friss gyümölcsökkel

564

Mascarponés sütőtökkrém verjus-vel, friss gyümölcsökkel

Home sweet home és happy halloween torta vagyis: Mascarponés sütőtökkrém verjus-vel, friss gyümölcsökkel.
Már régóta a fejemben van az ötlet, hogy a mascarponét és a verjus-t összekeverjem és édes szendvics alapként használjam. Pirított kaláccsal képzeltem el először, de most gyorsabb volt keverni egy nehéz felvertet. Utóbbiról nem tudok leszokni, egyszerűen imádom. Nagyon egymásra találtunk és tökéletes az én "kávéházi" sütemény ötleteimhez. Ennek a receptjét már leírtuk egyszer, de kommentben kérhetitek.

Hozzávalók

  • 250 g mascarpone
  • 250 g sült sütőtök
  • 100 g porcukor
  • 75 g verjus szirup zöld szőlőlé
  • 2 csipet

Hogyan készül?

  • A mascarponét tálban átkeverjük és hozzáadjuk a sütőtököt.
  • Rászitáljuk a porcukrot és beleöntjük a kimért verjus-t. Utóbbit lehet bármilyen más szörppel helyettesíteni vagy ha más nincs mézzel. Méz esetében kalkuláljátok bele a porcukor édességét.
  • Fura, de itt fontos, hogy érezhető legyen a só ebben az édes krémben. Addig adagoljátok, amíg egy kis minerális utóízt nem éreztek benne. Amíg a felvert elkészül és kihűl, tegyétek hűtőbe.

Jegyzet

Nagyon sok textúrával dolgozom ezért nagyon sok pirított mag (pisztácia, tökmag, stb.), morzsa (saját kenyerekből, kalácsból) és szárított gyümölcshéj van dobozokba stócolva a „laboromban”. Ha pl. kifacsarom egy narancs levét, akkor előtte a héját lereszelem és sütőben megszárítom. Desszertek díszítésére tökéletes. Így nem pazarolok.
 
A befejezést már látjátok. Nagyon egyszerű és különleges tortát készíthettek Halloween-ra. Próbáljátok ki!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Desszert
Keresőszó: mascarpone, sütőtökkrém, verjus

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close