Grillezett sertés tarja grillezett főtt burgonyával és párolt kelbimbóval
Kihasználtuk a hétvégi jó időt és az ebédet és a vacsorát is a pellet grillben készítettük el. Még ismerkedünk a SmokeFire-rel így bemelegítésnek tarját sütöttünk rajta.
Szükséges eszközök
- Weber SmokeFire EX4 Pellet Grill
Hozzávalók
- 3 szelet sertés tarja 2-3 cm-es
- 2 evőkanál sertés fűszerkeverék
- 100-120 g főtt burgonya fejenként
- 1,5 dl napraforgóolaj
- 250 g párolt kelbimbó
- 20 g vaj
- friss kakukkfű
Hogyan készül?
- A húsokat sütés előtt 1 órával befűszereztük. Megfőztük a burgonyát és megpároltuk a kelbimbót.
- Felfűtöttük a pellet grillt 220°C-ra és összekapcsoltuk a telefonnal, hogy lássuk mit mérnek a szondák.
- Amikor a grill jelzett mindkét oldalát megsütöttük. Ekkor járt 46°C-nál a maghő. Egy emelettel fentebb tettük és tovább sült egészen 74°C-ig.
- Közben csapptálcába tettük a burgonyát és némi olajjal lelocsoltuk olajjal, majd a hús alatt elkezdtük sütni. Amikor körbepirult hozzáadtuk a párolt kelbimbót, a vajat és az apróra vágott friss kakukkfüvet.
- Csilingelt a telefon, ideje tálalni.
Jegyzet
Szerintünk nagyon jó lett, de legközelebb magasabb hőmérsékleten indítjuk a sütést. Grillezés közben egy gombnyomással lehet csökkenteni a hőmérsékletet, de túlságosan alacsonyra nem érdemes, mert elég nagy hasa van a SmokeFire-nek. Inkább süljön, mint napozzon odabent.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.