Egészben sült hosszú karaj grillezett spárgával és burgonyával
Ezzel az összetett fogással készültünk Nektek a pünkösdi hosszú hétvégére. A siker három lépésben 1., a hús sütése, 2., a burgonya sütése, 3., spárga blansírozás és grillezés. Hogy érzed? Képes vagy rá? Szerintünk igen! Hajrá!
Szükséges eszközök
- Weber Pulse 2000
- kis méretű csepptálca
- grillcsipesz
- kenőecset
Hozzávalók
- 1-1,5 kg csontos hosszú karaj
- 3 dl BBQ szósz
- 1 fej hagyma
- 1 db alma
- 3-4 ág kakukkfű
- 4 db sárgahéjú burgonya
- 1 csomag spárga
Hogyan készül?
- A karajt kis méretű csepptálcába tesszük és körbe kenjük BBQ szósszal. azért a kicsi, hogy az első sütési periódusban cseppmentesen, de körbe tudjuk sütni. A hagymát és az almát felezzük meg és saslik pálcikával rögzítsük a hús tetején.
- A csont mellett 1 cm-re szúrjuk be a maghőmérőt (ne érjen csontot) és csatlakoztassuk a grillhez. Weber App-on keresztül kövessük a maghőt és egészen 40°C-ig így süssük.
- Kenjük körbe ismét a szósszal majd vegyük ki a tálcából és tegyük a rács indirekt oldalára. Állítsuk be a hőmérsékletet 175°C-ra és süssük tovább 60°C maghőig.
- Közben kezdjük el mellette megsütni a burgonyát. Jól válogassuk össze súlyban a burgonyákat, hogy egyszerre süljenek meg. Fogjuk két fakanál szára közé a burgonyát és vágjuk be őket koppanásig. Így egyforma lesz a vágás mélysége. Sózzuk meg és tegyük az indirekt zónába. Közben a spárga előkészítését is végezzük a már leírt módon.
- Ha a hús már kezdi elérni a 68°C belső maghőt kenjük át újra. A burgonya már félig megsült. Egy tálba tegyünk egy kevés olíva olajat és forgassuk meg benne őket. A rács direkt oldalán süssük körbe, hogy szép színe legyen a rácsozatnak.
- A blansírozott spárgát olajozzuk be és finoman grillezzük meg.Ha a maghőmérő könnyen kicsúszik a helyéről készen is vagy.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.