Rizskoch
Hozzávalók
Hozzávalók egy jénai tálhoz
- 250 g rizs
- 900 g zsírszegény tej
- 70 g KATUSFOOD édesítőszer
- 2 tasak Bourbon vaníliás cukor
- 100 g vaj
- 4 kupak rumaroma
- csipet só
- 6 db tojás
- vaj és kekszmorzsa
Hogyan készül?
- A rizst mossuk át és tegyük egy lábasba. Öntsük fel tejjel és szépen lassan kezdjük el főzni. Amikor a tej már langyosodik keverjük el benne a KATUSFOOD édesítőszert, a vaníliás cukrot és a csipet sót. Fedő alatt főzzük készre, amit kóstolással ellenőrizzünk.
- Amikor a rizs már puha húzzuk félre a tűzről és keverjük el benne a vajat. Ne hűtsük ki teljesen, legyen meleg, de nem forró.
- A tojásokat válasszuk szét és a fehérjét verjük kemény habbá. A sárgákat a rumaromával keverjük el a meleg rizsben, majd két adagban forgassuk bele a tojáshabot.
- Kivajazott és morzsázott sütőtálba rakva 180°C-os sütőben süssük aranybarnára (kb.25 perc).
- Formában hagyva, melegen szeljük.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.