nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Házi készítésű granola recept

1.2K

Házi készítésű granola recept

Őszintén mondom, hogy az elmúlt hónapokban azt vettem magamon észre, hogy amint beteszem a lábam egy élelmiszer boltba, azt nézem mi az amit én is elő tudok állítani otthon. Inkább arra fókuszálok, amihez még nincs recept, vagy technológia, esetleg meg kellene tanulni pl. sajtot készíteni. Teszem ezt azért, mert egy ideje élelmiszer előállítók lettünk és kedvenceinket igyekszünk magunk elkészíteni…és tudjátok a házi mindig finomabb.
Adag 16 adag

Hozzávalók

Hozzávalók 16 adaghoz (amerikai recept, így hazai alapanyagokból kicsit át kellett kalkulálni):

  • 75 g kókuszvirág cukor vagy barna cukor is ok, attól kicsit karamellásabb lesz (drogériában, csomagolás mentes boltokban találunk kókuszvirág cukrot)
  • 60 g langyos víz
  • 150 g méz
  • 300 g zabpehely (én a finomszeműt szeretem ehhez használni)
  • 175 g aprított mandula
  • 60 g mandulaliszt
  • 60 g kókuszreszelék
  • 125 g magkeverék (len, chia, szezámmag)
  • 1 marék vörösáfonya (kicsit felaprítva)
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • kb. 30 g tojáshab
  • 0,5 rúd vanília kikaparva
  • 1 csipet

Hogyan készül?

  • Keverjük össze az egészet és sütőpapírozott tepsiben terítsük szét és nyomkodjuk le, hogy jó tömör legyen. Figyeljünk oda arra, hogy a granola ne érjen a lemezhez.
  • 160°C-ra hevített sütőben süssük aranybarnára. Ne égjen meg, mert akkor nem fog ízleni.
  • Tegyük rácsra a tepsit és amint hozzá tudunk érni szedjük nagyobb darabokra.

Jegyzet

Üvegbe rakva hetekig megőrzi minőségét.
 
Készíthetünk kakaóval és csokipehellyel is, ott arra ügyeljünk nehogy túl sok kakaóport tegyünk bele. Felszívhatja a tojáshabot és nagyon morzsalékos lesz. Próbáltam kandírozott naranccsal is, de nagyon kemény volt sütés után, inkább étkezéskor adjuk hozzá.
 
Jó sütést, szerintem megéri elkészíteni sokat spórolhatunk vele és egy igazán prémium reggelit élvezhetünk hetekig.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Desszert
Keresőszó: granola, házi készítésű, reggeli, snack

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close