Szofi tortája
Hozzávalók
30 éves piskóta recept
- 100 g vaj
- 150 g cukor
- 150 g liszt
- 3 db tojás
- csipet só
Krém
- 250 g Mascarpone
- 90 g 74%-os csokoládé
- 2 evőkanál méz
- 1 tasak Bourbon vaníliás cukor
Hogyan készül?
- A langyos vajat és a cukrot alaposan kidolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és majd egyszerre csak egy tojással keverjük össze mindig a masszát. Kivajazott tortaformába öntve, 180°C-os Sütőben 18-20 perc.
- Amikor a piskóta megsült a lekapcsolt Sütőbe tedd be az étcsokoládét egy kendőn. Majd a csomagolásban felolvad. Ha nagyon forró a sütő akkor egy ideig hagyd nyitva.
- A mascarpone-t keverd össze a mézzel. Ha a csoki is kész mehet bele a cukorral együtt. Jól keverd össze és ennyi. A világ legegyszerűbb étcsoki krémje.
- A cseresznyét magozás után porcukorral szórom be, hogy meginduljon a leve. Nem lenne túl guszta, ha a tortád másnap vörös lében úszva állna. Szűrd le és dekoráld ki vele a krém tetejét. Aki nagyon profi az zselatinnal be is húzhatja a levét. De ivólének se utolsó.
Jegyzet
Remélem kipróbáljátok. Úgy hallottam finom volt.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.