Mediterrán hamburger szósz
Bármiben is gondolkodunk mindennek az alapja a jó majonéz. Most leírjuk Nektek, hogyan készítsd és közben aktuális kedvencünket is megismered.
Hozzávalók
Kalkuláció egy főre
- 2 evőkanál házi majonéz
- 1 db szárított paradicsom
- 2 db bazsalikom levél
- 1 kávéskanál parmezán
- balzsamos krém extra hozzávló
Házi majonéz (1 adag)
- 3 db tojássárgája
- kb. 3 dl olaj
- 1 evőkanál dijoni/magos mustár
- só, bors
Hogyan készül?
- A tojásokat keverjük össze, majd nagyon vékony sugárban csurgassuk bele az olajat és habverő segítségével dolgozzuk össze. Egy nagyon sűrű, lágy vajszerű masszát kell kapnunk. Ezt ízesítsük tovább és kész is a tökéletes házi majonéz.
- Nagyon fontos, hogy ha kicsit több olaj folyik a tálba akkor addig ne folytassuk a hozzáadását míg el nem kevertük.
- Ha kicsapódik az olaj, akkor adjunk hozzá egy újabb hideg tojássárgáját.
Jegyzet
Apró titok, de az olajat üveg vagy kerámia edényben hűtsük le, így a folyamat végéig hideg marad az olaj.
Meddig áll el? Pontosan nehéz megmondani, de kb 1 hét. Bármit keverünk bele azokban általában van tartósítószer (tejföl, mustár), ezek az eltarthatóságot megnyújtják, de inkább annyit csináljunk, amennyi egyszerre el is fogy.
Jó mixelést! Jó grillezést!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.