Spárga tökmagos tempurában sütve
A tempurába mártott sült zöldségek tárháza végtelen. Mindent is ki lehet benne sütni és közelebb hozhatjuk a gyerekekhez a zöldség evést. Finom roppanós zöldségek a ropogós bunda alatt. Mivel bő olajban sült, havonta egyszer tegyük a családi étlapra.
Hozzávalók
- 100 g finomliszt
- 20 g rizsliszt
- 7 g sütőpor
- 160 g jeges víz (fél liter hűtőben tartott vízbe tegyük 10 jégkockát)
- 4 g só
- 60 g pirított tökmag
Hogyan készül?
- Ezt az arányt használhatjuk fordítva is, hogy 100g rizsliszthez adunk 20g finomlisztet. A vizet mindkét esetben szakaszosan adjuk hozzá. Mindig várjuk meg, hogy a liszt felvegye a folyadékot és bevonó képes masszát kapjunk.
- Közben hevítsük fel az olajat és álljon készen, mert nagyon fontos, hogy amint belemártottuk a tempurába a zöldséget rögtön süssük meg. Nem lesz roppanós a bunda, ha késlekedünk. 1 perc sem kell hozzá és kész.
Jegyzet
Az ilyen „nehezebb” fogásokat mindig salátával fogyasszuk és természetesen kínáljunk hozzá Pepo Papa tökmagolajat is.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azokat csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakkal, emellett kötelező a forrás megjelölése is.