Go Back

Spárga tökmagos tempurában sütve

A tempurába mártott sült zöldségek tárháza végtelen. Mindent is ki lehet benne sütni és közelebb hozhatjuk a gyerekekhez a zöldség evést. Finom roppanós zöldségek a ropogós bunda alatt. Mivel bő olajban sült, havonta egyszer tegyük a családi étlapra.

Hozzávalók

  • 100 g finomliszt
  • 20 g rizsliszt
  • 7 g sütőpor
  • 160 g jeges víz (fél liter hűtőben tartott vízbe tegyük 10 jégkockát)
  • 4 g
  • 60 g pirított tökmag

Hogyan készül?

  • Ezt az arányt használhatjuk fordítva is, hogy 100g rizsliszthez adunk 20g finomlisztet. A vizet mindkét esetben szakaszosan adjuk hozzá. Mindig várjuk meg, hogy a liszt felvegye a folyadékot és bevonó képes masszát kapjunk.
  • Közben hevítsük fel az olajat és álljon készen, mert nagyon fontos, hogy amint belemártottuk a tempurába a zöldséget rögtön süssük meg. Nem lesz roppanós a bunda, ha késlekedünk. 1 perc sem kell hozzá és kész.

Jegyzet

Az ilyen "nehezebb" fogásokat mindig salátával fogyasszuk és természetesen kínáljunk hozzá Pepo Papa tökmagolajat is.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Zöldséges
Keresőszó: spárga, tempura, tökmagos