Rókagombás vegán rakott cukkini
Aki nem szeret a besamel mártással pepecselni, annak jó opció lehet a következő ötletünk.
Hozzávalók
- 1 db közepes méretű sárga héjú cukkini
- 1 db közepes méretű zöld héjú cukkini
- 1 evőkanál vegán krém (vagy tejföl)
- 1 evőkanál Pepo Papa tökmagolaj
- 2 db közepes méretű padlizsán
- 8 db rókagomba
- darált dió
- olaj
- zsemlemorzsa
Hogyan készül?
- Minden zöldséget vékony szeletekre vágunk zöldség gyalun. Lehet karika is, de a hosszú vékony szelet sokkal mutatósabb.
- A zöldség szeleteket serpenyőben elősütjük, majd félretesszük.
- Összekeverjük a tökmagolajat a vagán krémmel egy tálkában.
- Előfűtjük a sütőt 230°C-ra.
- Egy szűkebb szögletes formát kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával.
- Kezdjük el rétegezni: cukkinik – krém – padlizsán sorrendben. A végén krém és zsemlemorzsa.
- Süssük 15 percig a forró sütőben.
- Tálaláskor pirított rókagombával kínáljuk és dióval megszórva fogyasszuk.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azokat csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakkal, emellett kötelező a forrás megjelölése is.