Rukkolás spagetti tökmaggal és sonkával
Fogj egy serpenyőt, pirítsd meg a spagettit és dobj a tetejére egy nagy marék rukkolát.
Szükséges eszközök
- 3 l fazék
- Tésztaszűrő
- Vágódeszka
- Éles kés
- Műanyag szűrő
Hozzávalók
- 100 g spagetti tészta
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál paraszt sonka kockára vágva
- 2 evőkanál tökmag pirítva, törve
- 30 g rukkola mosott
- 2 evőkanál tökmagolaj Pepo Papa
Hogyan készül?
- Főzzünk egy adag spagettit, majd egy serpenyőben forgassuk olvasztott vajba.
- Szórjuk meg pirított tökmaggal és ejtsünk a tetejére egy nagy marék rukkolát.
- Tálaláskor gazdagítsuk kockára vágott paraszt sonkával és csepegtessünk rá tökmagolajat vagy olívaolajat.
Jegyzet
Tökmag helyett próbáljuk ki reszelt parmezánnal is.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.