Szilvásgombóc
Szilva szezon idején nem kérdés, hogy legalább egy alkalommal szilvásgombócot kell készíteni. Az én elgondolásom, hogy szilvaszósszal tálalom, amit még szilvásabb lesz, mint amit eddig készítettél.
Szilva szezon idején nem kérdés, hogy legalább egy alkalommal szilvásgombócot kell készíteni. Az én elgondolásom, hogy szilvaszósszal tálalom, amit még szilvásabb lesz, mint amit eddig készítettél.
A nyári estéket mi tehetné szebbé, mint egy finom, olaszos étel. Egyszerű, gyors, laktató és lesz időnk beszélgetni egy üveg bor mellett.
Egy egészen különleges ételt készítettünk ma. A klasszikus sárgadinnye sonkában után egy olyan ételre vágytunk, ami jól esik munka közben és este is. Ízekben gazdag, frissítő fogás.
Egy ízekben gazdag tortát készítettünk Nektek. Már elindult a szilvaszezon is, így nem kérdés, hogy szerepeltetjük a desszertünkben.
A hétvégén csitult a hőség, ezért előmerészkedtünk a „barlangból”. Parmezános csirkét grilleztünk, petrezselymes vajjal.
Újabban hatalmas adagokban készítjük a különféle kevert salátákat. Ebben a hőségben nem kívánjuk a nehéz ételeket, a rostot és a folyadékot annál inkább. Egy bolti saláta mixet pillanatok alatt fel lehet turbózni. Egy-két kerti zöld fűszer és persze Pepo Papa tökmag kell hozzá.
Beindult a kertünkben a cukkini és megállás nélkül terem. Nem is kérdés, hogy mostantól cukkinis receptek következnek.
Bármiben is gondolkodunk mindennek az alapja a jó majonéz. Most leírjuk Nektek, hogyan készítsd és közben aktuális kedvencünket is megismered.
Az utolsó hét a medvehagyma szezonban és erre kitaláltunk egy remek és bőséges grill szendvics fogást.
Mutatjuk az ünnepi hosszú hétvégén mi került a rácsra. Tudjuk, hogy a hal igen megosztó alapanyag. Ezért egy erősen magyaros ízvilágú ételt készítettünk belőle, ami talán kicsit közelebb hozz majd Titeket. Ha van kedvenc grillben készült halételetek, akkor ne habozzatok megosztani azt másokkal. Előre is köszi!