Rakott padlizsán egyszerűen
A nyári estéket mi tehetné szebbé, mint egy finom, olaszos étel. A rakott padlizsán egyszerű, gyors, laktató és lesz időnk beszélgetni egy üveg bor mellett.
Hozzávalók
- 1 db padlizsán (nagyobb méretű)
- 4 szelet parasztsonka
- 6-8 db koktélparadicsom (ha lehet san marzano)
- 1 db bivaly mozzarella
- 20 g parmezán (reszelt)
- só, olívaolaj & friss oregano
- fokhagymás olívaolaj
Hogyan készül?
- A padlizsánt megmossuk és vágjunk le egy vékony darabot az egyik "oldaláról". Fektessük erre, így nem fog elgurulni a szeleteljük. Vágjunk 4 szeletet. Sózzuk és locsoljuk meg olívaolajjal, majd 200°C-on süssük 20 percig.
- Tegyük a tepsit rácsra, majd mindegyik szeletre fektessünk 1-1 szelet sonkát. Rendezzünk el rajta koktélparadicsom karikákat, majd tépkedjük közé mozzarella darabokat. Állítsuk a sütőt grill módba és 225°C-on süssük a sajtot aranybarnára.
- Tálalás előtt locsoljunk rá fokhagymás olajat és szórjuk meg friss oregánóval és parmezánnal.Ha van kedvünk hozzá pirított baguettet is kínáljunk hozzá.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.