nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Rakott padlizsán egyszerűen

2.2K
Miért szeretem?

Ha jól megsütjük a padlizsánt, akkor a héj is ehető lesz, a belseje pedig krémesen lágy. Sajttal megpakolva, paradicsommal, paraszt sonkával, fokhagymával, parmezánnal pedig egyszerűen ellenállhatatlan.

Rakott padlizsán egyszerűen

A nyári estéket mi tehetné szebbé, mint egy finom, olaszos étel. A rakott padlizsán egyszerű, gyors, laktató és lesz időnk beszélgetni egy üveg bor mellett.
Adag 2 személy

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán (nagyobb méretű)
  • 4 szelet parasztsonka
  • 6-8 db koktélparadicsom (ha lehet san marzano)
  • 1 db bivaly mozzarella
  • 20 g parmezán (reszelt)
  • só, olívaolaj & friss oregano
  • fokhagymás olívaolaj

Hogyan készül?

  • A padlizsánt megmossuk és vágjunk le egy vékony darabot az egyik "oldaláról". Fektessük erre, így nem fog elgurulni a szeleteljük. Vágjunk 4 szeletet. Sózzuk és locsoljuk meg olívaolajjal, majd 200°C-on süssük 20 percig.
  • Tegyük a tepsit rácsra, majd mindegyik szeletre fektessünk 1-1 szelet sonkát. Rendezzünk el rajta koktélparadicsom karikákat, majd tépkedjük közé mozzarella darabokat. Állítsuk a sütőt grill módba és 225°C-on süssük a sajtot aranybarnára.
  • Tálalás előtt locsoljunk rá fokhagymás olajat és szórjuk meg friss oregánóval és parmezánnal.Ha van kedvünk hozzá pirított baguettet is kínáljunk hozzá.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Egytálétel, Zöldséges
Konyha: Olasz
Keresőszó: egyszerű, padlizsán, rakott
zöldséges recept stiller tamás

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close