Laskagombás csirkeragu leves
Mondhatjuk, hogy szinte az egyik alaplevesünk a gulyás és a palóc után. Kellemesen fanyar, gazdag beltartalommal újra és újra a fazék közelébe csalja a család tagjait. Ha van rá módunk akkor friss kerti zöldségekkel készítsük el.
Hozzávalók
- 2 evőkanál kacsazsír
- 1 nagy fej hagyma (apróra vágott)
- 1 egész csirkemell (kockára vágott)
- 3-4 db burgonya (kb. 150 g)
- 1-2 szál répa (szeletelt)
- 2-3 szál gyökérpetrezselyem (szeletelt)
- 400 g laskagomba (vékony cikk)
- 2,5 l alaplé
- 150 g 20%-os főzőtejszín
- 2 evőkanál magos mustár
- 1 db lime
- 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
Hogyan készül?
- A hagymát a kacsazsíron süssük üvegesre. Adjuk hozzá a csirkemellet és hagyjuk elfőni a hús levét. Öntsük fel alaplével és főzzük félkész állapotig.
- Zöldségeljük be (gomba is) és főzzük készre.
- Hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a mustáros tejszínt. Sózzuk és lime levével adjunk neki fanyar ízvilágot. A petrezselyem felét szórjuk bele a többit tálaláskor díszítésnek.
Jegyzet
Tipp: kellemes őszi leves, ami többféleképpen variálható kelbimbóval, borsóval, édesburgonyával, csipetkével esetleg más szárnyas húsokkal keverve (pl kacsa, fácán).
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.