Kucsmagombás grillezett ribeyes steak
A hétvégén séfünk a Zemplénben járt (kúszott) kucsmagomba vadászaton. Másnap egy nagyszerű fogást kerekített belőle, ami sokatoknak adhat ötletet most, vagy a közelgő, koranyári vargánya szezonra is.
Szükséges eszközök
- Weber Mastertouch
- Steaksütő rács
- Grill csipesz
- iGrill 2
Hozzávalók
- 2 szelet RibEye
- 1 evőkanál kacsazsír
- 2 kávéskanál steakfűszer
- 500 g kucsmagomba
- 20 g kacsazsír
- 1 kisebb hagyma
- 40 g házi füstölt szalonna
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1/2 gerezd fokhagyma
- 2 cl rosé bor
- só
Hogyan készül?
- A RibEye steak sütéséhez az alábbiakra van szükséged: – forró grill és steak sütő rács – olvasztott kacsazsír – steak fűszerkeverék (vagy só és bors)- stopperKorábban már írtunk róla Nektek, hogyan kell sütni a RibEye-t. Hagyjuk, hogy a faszén alaposan felhevítse a rácsot. Megkenjük kacsazsírral és fűszerezzük a hús mindkét oldalát. Ezután elkezdjük sütni 1 percig, majd átfordítjuk maga mellé a húst újabb 1 percre. Ezt még egyszer megismételjük, majd alutálcába téve fóliával lefedve felhozzuk a nekünk szimpatikus maghőre.
- A kucsmagomba szárából csodálatos mártást készíthetünk. Kacsazsíron hagymát fonnyasztunk, majd megpároljuk rajta a gombát. Leturmixoljuk és kakukkfűvel, sóval ízesítjük.
- Amíg a hús pihen a faszén felett egy serpenyőben házi füstölt szalonnát sütünk és a zsírján átforgatjuk a kucsmagombát. Adunk hozzá petrezselymet és egy kevés rosé bort.
- Ha már a steak forró helyett ehetően meleg, akkor felszeljük. Ha levet engedett azt keverjük bele a mártásba.A tálalást a fotón látott módon is megtehetjük. Javasoljuk, hogy bőven legyen puhára főtt burgonya, mert a mártás is igényelni fogja.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.