A hétvégén séfünk a Zemplénben járt (kúszott) kucsmagomba vadászaton. Másnap egy nagyszerű fogást kerekített belőle, ami sokatoknak adhat ötletet most, vagy a közelgő, koranyári vargánya szezonra is.
Adag 2személy
Előkészület 20 minutesperc
Főzési idő 30 minutesperc
Pihentetés 10 minutesperc
Teljes idő 1 órahr
Szükséges eszközök
Weber Mastertouch
Steaksütő rács
Grill csipesz
iGrill 2
Hozzávalók
2szeletRibEye
1evőkanálkacsazsír
2kávéskanálsteakfűszer
500gkucsmagomba
20gkacsazsír
1kisebbhagyma
40gházi füstölt szalonna
1/2csokorpetrezselyem
1/2gerezdfokhagyma
2clrosé bor
só
Hogyan készül?
A RibEye steak sütéséhez az alábbiakra van szükséged: - forró grill és steak sütő rács - olvasztott kacsazsír - steak fűszerkeverék (vagy só és bors)- stopperKorábban már írtunk róla Nektek, hogyan kell sütni a RibEye-t. Hagyjuk, hogy a faszén alaposan felhevítse a rácsot. Megkenjük kacsazsírral és fűszerezzük a hús mindkét oldalát. Ezután elkezdjük sütni 1 percig, majd átfordítjuk maga mellé a húst újabb 1 percre. Ezt még egyszer megismételjük, majd alutálcába téve fóliával lefedve felhozzuk a nekünk szimpatikus maghőre.
A kucsmagomba szárából csodálatos mártást készíthetünk. Kacsazsíron hagymát fonnyasztunk, majd megpároljuk rajta a gombát. Leturmixoljuk és kakukkfűvel, sóval ízesítjük.
Amíg a hús pihen a faszén felett egy serpenyőben házi füstölt szalonnát sütünk és a zsírján átforgatjuk a kucsmagombát. Adunk hozzá petrezselymet és egy kevés rosé bort.
Ha már a steak forró helyett ehetően meleg, akkor felszeljük. Ha levet engedett azt keverjük bele a mártásba.A tálalást a fotón látott módon is megtehetjük. Javasoljuk, hogy bőven legyen puhára főtt burgonya, mert a mártás is igényelni fogja.
Szerző: Stiller Tamás
Kalória: 600kcal
Fogás: Főfogás
Keresőszó: direkt sütés, kucsmagomba, ribeye, steak