Fetás spárga saláta bulgurral
A spárgát készre főzve a hűtőben is tarthatjuk, és egyszerű fogásokhoz is felhasználhatjuk. Egy finom omlett, tészta feltét, grill köret vagy éppen ehhez az egyszerű egytálételhez.
Hozzávalók
- 10 szál főtt spárga
- 200 g bulgur
- 4 evőkanál feta sajt
- 4 db szárított paradicsom
- 1 csokor petrezselyem (kb. 30g, apróra vágva)
Hogyan készül?
- A bulgurt fél liter sós vízben, fedő alatt megfőzzük. Közepes lángon addig főzzük, amíg a teljes víz mennyiséget fel nem szívta. Kapcsoljuk le a főzőlapot és fedő alatt tartva 10 percig pihentetjük, majd keverjük bele a petrezselymet.
- A spárgát és a paradicsomot vágjuk formára.
- Adagoljuk ki egy tányérba a bulgurt, szórjuk meg fetával és rendezzük el rajta a darabolt spárgát és szárított paradicsomot.
Jegyzet
Ilyenkor még meglocsolhatjuk fokhagymás olívaolajjal. Jól kiegészíti pár szelet füstölt sonka vagy hal és esetleg tonhal konzervvel is tuningolhatjuk.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.