nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Bélszín libamájjal és lecsóval

689

Bélszín libamájjal és lecsóval

Sokszor hallunk olyan sztorikat, hogy valami igazán különleges és drága nyersanyaggal grilleztek, de nem sikerült jól. Vagy a technológia hiányzott, vagy a tapasztalat. Mi most két drága terméket tettünk egyszerre a tányérra, hogy kincset érő tapasztalatokat adjunk át nektek. A végén majd kiderül Ti mit tanultatok ma ebből.
Adag 2 személy

Szükséges eszközök

  • Weber Pulse 2000 elektromos grill
  • Weber Csepptálcák (2 kicsi, 1 nagy)
  • Weber Grillcsipesz

Hozzávalók

  • 1 db bélszín "magja" feje és farok nélkül Csak a középső 4×3 ujjnyi egyenletes formájú húsrész. A többiből tatár készült.
  • fél libamáj
  • 3 levél zsálya

Lecsóhoz (minden apróra vágva)

  • 3-4 db lila újhagyma
  • 3-3 db színes paradicsom
  • 3-3 db színes minipaprika
  • 30 g füstölt szalonna

Hogyan készül?

  • A bélszínt lehártyáztuk, befűszereztük steakfűszerrel és szorosan fóliába csomagolva +0°C-os hűtőrekeszben érleltük 3 napon át.
  • Sütés előtt 30 perccel kivettük és 3 ujjnyi széles szeletekre vágtuk. Vékonyan átkentük olvasztott kacsazsírral és 230°C-os grillben körbe sütöttük. Minden oldalról 1-1 percig.
  • Indirekt zónába téve rámértünk és +30°C-ot mutatott az App. Innen sütöttük tovább +57°C belső maghőig egy kisméretű csepptálcába téve. Fóliába csomagolva pihentettük 15 percet.
  • Hevítsük fel a grillen a kés pengéjét. Így nem lesz forgácsolt a máj széle szeleteléskor és könnyen siklik benne a kés is. Csepptálcába téve süssük meg a zsályával (direkt zónában az indirekt mellett).
  • A lecsó alapanyagait tegyük kis méretű csepptálcába és amíg mindkét főbb hozzávaló elkészül a grill egyik "sarkában" készre is fő.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Keresőszó: bélszín, lecsó, libamáj

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close