nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Frankfurti leves

1.2K

Frankfurti leves

Gazdaságos és erősebb ízű frankfurti levest készíthetünk, ha kelbimbót használunk. A kelbimbóról köztudott, hogy hőkezelés után is tartalmaz C-vitamint. Tökmagolajjal kiegészítve egy igazán egészséges levest készíthetünk, akár egész hétre.
Adag 6 személy

Hozzávalók

  • 500 g kelbimbó
  • 500 g serpenyős burgonya
  • 5-6 db frankfurti virsli
  • 150 g vega krém vagy tejföl
  • 2 l alaplé
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • 1 csokor mosott petrezselyem 50 g
  • Pepo Papa tökmagolaj
  • füstölt paprikapehely
  • sült hagyma

Hogyan készül?

  • A fent megadott grammok irányadóak, de úgy tudjuk még arányosabbra készíteni az ételt, ha először a kelbimbót készítjük elő. Leszedjük a külső leveleket és félbevágjuk őket. Toljuk a vágódeszka felső széléig. A mosott burgonyát borítsuk mellé és szemre döntsük el mennyi burgonya kell hozzá, hogy ne krumplilevest készítsünk kelbimbóval, hanem frankfurti levest. A virslit is hasonlóan méretezzük.
  • A hagymát vágjuk apróra és olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a burgonyát és öntsük fel annyi alaplével, hogy elfedje. Közepes lángon főzzük félig készre.
  • Adjuk hozzá a kelbimbót és a virslit, majd öntsük fel annyi alaplével (igény szerint), hogy leves állagú legyen.
  • Amikor roppanós a kelbimbó csökkentsük a hőt. Tegyük a tejfölt egy tálba és adjunk hozzá egy merőkanál levet. Kis méretű habverővel keverjük össze, majd újabb egy-egy merőkanál forró levet, hogy megtörténjen a hőkiegyenlítés. Borítsuk vissza a leveshez a keveréket és közepes lángon hőkezeljük 2 percig.
  • Vágjuk nagyon apróra a petrezselymet és keverjük el a forró levesben.

Jegyzet

Azért választottuk a serpenyős burgonyát, mert formailag jól illik a kelbimbóhoz. A virslit szintén a kelbimbóhoz méretezzük és egy nagyon dekoratív, új megjelenést adunk ennek a retró ételnek. Tök egyszerű az elkészítése és jól esik egy nagy tányér melengető étel munka után.
Tálaláskor pár csepp tökmagolajjal, paprika pehellyel és sült hagymával kínáljuk.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Leves
Keresőszó: frankfurti leves, kelbimbó, tökmagolaj

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close