nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Pepo Papa rántott cukkinije, burgonyapürével és lilahagymás rukkolával

768

Pepo Papa rántott cukkinije, burgonyapürével és lilahagymás rukkolával

Egy picivel több odafigyeléssel egészen más ízeket tudunk az asztalra tenni.
Adag 4 személy

Szükséges eszközök

  • pogácsa szaggató
  • tálaló gyűrű

Hozzávalók

  • 2 kg cukkini
  • 30 g Pepo Papa tökmagliszt
  • 150 g kenyérliszt
  • 150 g rusztikus morzsa
  • 2 db L-es tojás
  • 100 g Pepo Papa tökmag durvára darált
  • 8 db közepes méretű főtt burgonya
  • 100-150 g vaj
  • 1,5-2 dl langyos tej
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 csomag rukkola
  • 2 evőkanál Pepo Papa tökmagolaj

Hogyan készül?

  • Tervezzük meg az étel küllemét, ezért válasszunk a tálaló gyűrűhöz átmérőben azonos cukkinit. A cukkinit megmossuk és 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Ráhelyezzük a tálalógyűrűt és erőből lenyomjuk. Nem vesszük ki, középre igazítjuk a pogácsa szaggatót, amivel szinte az összes magot ki tudjuk vágni a közepéből. Szedjük ki a segédeszközöket és kész a tökéletes karika.
  • A gondosan előkészített cukkiniket ne mossuk le. Kenyérlisztet keverjünk el tökmagliszttel. A tojást verjük fel, a rusztikus morzsát keverjük össze a durvára darált tökmaggal. Egy serpenyőben kezdjük el hevíteni az olajat 160°C-ig.
  • Általános jó tanács, hogy soha ne hagyjuk felpuhulni a panírt. Főleg akkor, ha olyan hozzávalókkal dolgozunk, melyek nedvességet engednek ki magukból. Amikor az olaj már sütésre kész, akkor panírozzunk és süssük ropogósra az ételt.
  • Tökmaglisztes lisztbe forgassuk a cukkinit, rázzuk le a felesleget, majd mehet a tojásba. Ezek után a tökmagos morzsába, itt is lerázzuk a felesleget és mehet a 160°C-os olajba.
  • Minden sütőben van rács. Helyezzük a pultra és bőségesen tegyünk alá papírtörlőt. A kisült cukkiniket erre a rácsra tegyük, hogy lecsepegjen az olaj és a panírt is ropogósan tudjuk tartani. Lapos, zártabb edényekben könnyen felpuhul a kéreg a képződő gőztől.
  • Burgonyapüré készítéskor használjunk krumplinyomót. Az áttört burgonya súlyának 1/3-át adjuk hozzá vajban. A tökéletes püré sok vajat és kevés tejet tartalmaz. Jól illik hozzá egy kevés frissen reszelt szerecsendió.
  • A salátánkhoz a hagymát tisztítsuk meg és gyaluljuk le. Vékonyan sózzuk meg és keverjük össze a rukkolával és a tökmagolajjal. Ezt is frissen készítsük el tálalás előtt.

Jegyzet

Reméljük ez a kis kulináris különóra hasznos lesz számotokra!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: burgonyapüré, cukkini, rántott, rukkola

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close